ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 dec. 2020

Piept de rata la tigaie, cu piure de telina

 De atatea ori am auzit la emisiunea culinara Chefi la cutite de piept de rata si de piure de telina incat se impunea sa fac si eu. Si cum foamea era mare si mirosul imbetor am lasat platingul pentru profesionisti si l-am asezat  cum s-a nimerit pe farfurie. Am facut langa el si o dulceata de ceapa rosie ce a mers senzational, eu ador combinatia de carne si dulce, dar atat de grabita eram sa fac pozele repede ca sa nu se raceasca, incat am uitat sa mai pun si dulceata pentru poza. Reteta de dulceata de ceapa o gasiti aici.

Va recomand si pieptul de rata cu sos de portocale, pieptul de rata cu sos de coacaze si cuscus cu legume sau pieptul de rata cu ananas. Mai multe retete cu carne de rata gasiti aici.


 

Ingrediente piept de rata la tigaie, cu piure de telina

2 piepti de rata (cca 500 g)
sare, piper
1 telina
1 cartof mic
250 ml lapte
 
Mod de preparare piept de rata la tigaie, cu piure de telina

Scoatem pieptul de rata din frigider si il lasam sa ajunga la temperatura camerei. Il tamponam cu servete absorbante ca sa eliminam excesul de apa. cu un cutit bine ascutit vom cresta pielea, fara a atinge carnea insa, pe diagonala, in ambele sensuri.

Asezam carnea cu pielea in jos, in tigaia rece, si o punem la prajit. Nu folositi deloc grasime deoarce pieptul de rata isi va lasa suficienta grasime. rumenim pietul cateva minute pe ambele parti.

Asezam pieptul de rata intr-un vas termorezistent, cu pieptul in sus, si dam la cuptor la 200 grade pentru circa 10 minute.

Cat sta rata la cuptor pregatim pireul de telina. Curatam telina cubulete mici, o spalam si o punem intr-un vas. Pentru cremozitate vom adauga si un cartof pe care il curatam, il spalam cubulete si il adaugam peste telina.

Adaugam apoi laptele si completam cu apa cat sa acopere telina. Adaugam si putina sare si punem la fiert. Aveti grija ca laptele se va umfla si exista riscul sa dea pe afara.

Cand telina si cartoful sunt bine fierte le scoatem cu o supiera si le pasam. Ca sa obtinem un piure cat mai fin il trecem printr-o sita deasa.

Cand carnea de rata este gata il scoatem pe un fund, il acoperim cu folie de aluminiu si il lasam unul-doua minute sa se odihneasca. Taiem apoi pieptul de rata felii si il servim alaturi de piure de telina.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes