ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 dec. 2020

Prajitura cu mascarpone si piersici

 
Prajitura cu mascarpone si piersici este o prajitura fina, gustoasa, cu un gust echilibrat, ceea ce o face potrivita dupa o masa copioasa, cum sunt mesele de sarbatori, si  nu numai. 
Am folosit deliciosul compot de piersici de la Sun Food, atat pentru blat, cat si pentru crema si decor.
Va recomand si prajitura cu mascarpone si jeleu de capsuni, tortul tiramisu, reteta clasica, tortul cu ciocolata, mascarpone si capsuni sau cupcakesurile cu crema mascarpone si fructe tropicale.
Mai multe retete de prajituri gasiti aici. Mai multe retete cu piersici gasiti aici. Mai multe retete cu delicioasele produse Sun Food gasiti aici.  (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor) 
 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici




Inhgrediente prajitura cu mascarpone si piersici

pentru blat

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri ulei
5 linguri apa
5 linguri faina 
3 linguri cacao
un praf sare

pentru crema

250 g mascarpone
250 ml smantana dulce pt frisca
100 g zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
10 g gelatina
50 g piscoturi sampanie

pentru glazura

50 g ciocolata neagra
50 ml smantana dulce pt frisca
25 g unt

Mod de preparare prajitura cu mascarpone si piersici

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, cu un praf de sare, pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le frecam uleiul si le adaugam peste albusuri. Adaugam si apa ci incorporam totul, cu ajutorul unei spatule.


Adaugam faina si cacao si amestecam pana la incorporare. Turnam compozitia astfel obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 25/35)

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 20 minute.

Taiem blatul in doua bucati aproximativ egale, obtinand astfel doua blaturi.


Asezam pe un fund sau pe un platou primul blat si il insiropam cu sirop din compot.

Doua-trei jumatati de piersici le lasam sa se scurga bine de sirop, apoi le taiem cubulete.

Pregatim crema. Mixam smantana dulce pentru frisca pana cand aceasta devine ferma. Pastram deoparte cateva linguri de crema, pentru decor. Mixam mascarponele cu zaharul, adaugam vanilia si adaugam compozitia obtinuta peste frisca. (daca extractul de vanilie este foarte concentrat adaugati mai putin)

Incorporam si adaugam piersicile taiate cubulete. Adaugam gelatina pregatita conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema.


Intindem peste primul blat jumatate din cantitatea de crema si nivelam.


Asezam apoi piscoturile, pe care le-am insiropat in prealabil cu sirop din compot. Lasam putina distanta intre piscoturi. Eu am pus exact 6 piscoturi.


Adaugam deasupra restul de crema si nivelam.


Asezam peste crema cel de al doilea blat si apasam usor. Insiropam blatul cu compot de piersici. Dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Scoatem de la frigider si taiem bucati dreptunghiulare. Eu am taiat marginile si le-am indepartat si la final am obtinut 12 prajituri. Asezam prajiturile pe un platou, lasand putin spatiu intre ele, ca sa le putem glazura.

Pregatim glazura de ciocolata. Intr-o craticioara, la foc mic, punem ciocolata impreuna cu untul si smnatana lichida. Amestecam continuu pana cand ciocolata este topita complet.

Dam la frigider pentru cel putin 30 minute, ca sa se intareasca glazura. Apoi, cu frisca pe care am pastrat-o deoparte, formam cate o aveola pe fiecare prajitura. Cu ajutorul unui cutter am decupat stelute din bucati de piersici, astfel incat prajitura mea sa fie in ton cu sarbatorile.



Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. arata super si cred ca este si gustos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine ma gândeam sa o fac de revelion dar sunt puține, nici nu mai am când a cumpăr sa o fac în cantități duble. Mulțumim pentru rețete. Sănătate și un an bun va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri, un an nou cu sanatate si bucurii! Noi am fost doar 4 adulti si 3 copii la masa de Sf Stefan, de aceea am ales sa fac doar jumatate de cantitate.

      Ștergere
  3. Super arată o sa o fac cat de curând

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes