ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 feb. 2018

Cupcakes cu fructe tropicale si crema de mascarpone


Suntem in luna iubirii, asa ca avem un motiv in plus sa oferim o surpriza celui drag, iar aceste delicate cupcakes sunt cadoul potrivit! De ce sa va complicati cu torturi, cu inimioare complicate, cand totul poate fi atat de simplu, si o sa va ramana si mai mult timp de petrecut impreuna! Cateva briose foarte usor de pregatit, o crema simpla dar delicioasa de mascarpone si o conserva de fructe tropicale Sun Food e tot ceea ce aveti nevoie.
Mai mute retete pentru ziua indragostitilor gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.



Ingrediente cupcakes cu fructe tropicale si crema de mascarpone

pentru briose

1 pahar ulei
1 pahar zahar
1 pahar iaurt
2 pahare faina
1 ou
1 lingurita praf copt
extract vanilie

pentru crema si decor

250 gr mascarpone
250 ml smantana dulce pt frisca
100 gr zahar pudra
1 pastaie vanilie
3 linguri fructe tropicale Sun Food

Mod de preparare cupcakes cu fructe tropicale si crema de mascarpone





Am masurat ingredientele cu ajutorul unui pahar de 200 ml, folosind de fiecare data acelasi pahar. Punem intr-un vas iaurtul, zaharul, uleiul, oul si vanilia si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam in compozitie. In functie de tipul de faina, de marimea oului sau de consistent iaurtului este posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina faina, asadar adaugati putin cate putin pana obtineti un aluat ca o smantana mai groasa.
Scurgem fructele din compot si le adaugam in compozitie.


Umplem formele de briose cu aluat, cam  trei sferturi.


Le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, cu ventilatie, pentru 30 minute.


Mixam smantana dulce pana devine ferma. Frecam mascarponele cu zaharul si il adaugam peste frisca. Cu varful unui cutit despicam pastaia de vanilie si scoatem semintele apoi le adaugam in compozitie.


Amestecam pana la omogenizare.


Cu ajutorul unui pos spritam pe fiecare briosa cate un mot de crema. Decoram cu fructe tropicale si frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes