ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 feb. 2018

Gulas unguresc de vitel


Gulasul (gulyas in maghiara) este un preparat traditional unguresc, o reteta renumita, foarte populara in zona Ardealului dar si in toate zonele imperiului austro-ungar, si pe care astazi o regasim in zeci de variante. Ingredientele de baza ale acestei retete sunt carnea de vitel, ceapa si boiaua.
Va recomand si gulasul de porc, gulasul de porc cu cartofi sau papricasul de pui. Mai multe retete cu carne de vita gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.

Ingrediente gulas unguresc de vitel

1 kg pulpa vitel
3 morcovi
3 cepe
1 ardei capia
1 lingura boia dulce
chimen
sare, piper 
1 legatura patrunjel

pentru galuste

2 oua
2 linguri apa
150 gr faina



Mod de preparare gulas unguresc cu carne de vitel

Taiem pulpa de vitel cuburi.


Punem in uleiul incins, acoperim cu un capac si lasam sa se innabuse. Cand incepe sa scada zeama lasata de carne adaugam 200 ml apa fiarta, punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pana scade toata apa.


Curatam morcovul si il taiem felii subtiri, ceapa o curatam si o tocam marunt iar ardeiul il taiem fasii. Le adaugam peste carne si lasam pana se inmoaie legumele.


Adaugam boiaua si o prajim usor, dar cu atentie sa nu o ardem ca sa nu devina amara. Tot acum puteti adauga si chimenul, eu recunosc ca nu am pus, nefiind obisnuiti cu gustul mi-a fost teama ca nu vor mai manca copiii, dar inteleg ca e obligatoriu pentru gulas.




Adaugam apa cat sa acopere si sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. Pregatim galustele. Batem oul cu apa si un praf de sare si adaugam faina, putin cate putin si amestecam pana obtinem un aluat  din care luam fie cu mana bucati, fie taiem cu un cutit si le punem in gulas dupa ce a inceput sa fiarba.






Lasam gulasul la fiert pana cand galustele si carnea sunt bine fierte. Puteti face mai mult sau mai putin sos, dupa cum preferati.  Dupa ce dam deoparte adaugam patrunjel verde tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes