ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 oct. 2020

Midii in sos de vin


 Ador fructele de mare si mai ales midiile, dar preferatele mele sunt fara doar si poate midiile in sos de vin. Sunt inegalabile, as manca zilnic, atat de mult imi plac, mai ales ca se fac atat de repede si usor.
Va recomand si midiile in sos picant de rosii, midiile pane, midiile cu usturoi si patrunjel sau pastele cu midii. Mai multe retete cu midii gasiti aici.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.
 

Ingrediente midii in sos de vin

1 kg midii
50 gr unt
50 ml ulei masline
250 ml vin alb sec
3 catei usturoi
3-4 linguri zeama lamaie
patrunjel verde
 
 Mod de preparare midii in sos de vin

Mai intai vom curata midiile de mustati si le spalam in jet de apa. Daca este cazul la unele dintre ele puteti folosi un burete abraziv. 

Punem intr-o tigaie adanca unul si uleiul de masline la incins. Adaugam usturoiul si il lasam cat s aisi elibereze aromele.

Adaugam vinul si lasam putin, cat sa se evapore alcoolul.

Adaugam midiile. punem un capac si le lasam sa se gateasca. Puteti adauga si un praf de sare, dar foarte putin, fiindca midiile sunt oricum sarate.

Cand toate midiile s-au deschis adaugam zeama de lamaie si mai dam intr-un clocot. Midiile care au ramas inchise nu sunt bune, si le vom arunca.

Dam deoparte si adaugam patrunjelul verde, tocat marunt.

Le servim cu cateva felii de lamaie alaturi si neaparat cu paine prajita sau chiar si paine prajita,ca sa avem cu ce sa intindem in sos. Se potrivesc foarte bine si cu un pahar de vin alb, chiar din cel pe care l-ati folosit la gatit.





Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes