ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 dec. 2017

Coronita din cozonac, cu fructe confiate


Dragilor, cu aceasta reteta inchei acest an, nu inainte de a va multumi ca mi-ati fost alaturi si m-ati sustinut, de a va multumi pentru toate cuvintele frumoase, pentru tot! Pentru mine a fost un an greu, asa ca retetele au fost mult mai putine decat de obicei, sper insa sa recuperez in anul care vine, si sa vin cu multe retete noi si interesante.
Desi un an greu, totusi la final, daca trag linie si adun, ma declar multumita si ii multumesc lui Dumnezeu ca suntem sanatosi!
Pentru anul care vine va doresc multa sanatate, impliniri si bucurii, sa va bucurati de cei dragi voua si sa aveti parte de multa pace si liniste sufleteasca.
Va las in compania unei coronite delicioase din cozonac, plina  cu fructe confiate, gustoasa si aromata. Fructele confiate le-am achizitionat din magazinul online Sano Vita, un magazin cu produse alimentare naturale, ideale pentru cei ce au adoptat un regim de viata vegetarian, dar si pentru cei care tin la sanatatea lor si pretuiesc produsele de calitate.


 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.

Ingrediente coronita din cozonac, cu fructe confiate

500 gr faina
200 ml lapte 
50 gr unt topit
2 galbenusuri
100 gr zahar
7 gr drojdie uscata
1/2 lingurita sare
vanilie, rom
1 lingura caise confiate
1 lingura ananas confiat
1 lingura papaya confiata 
1 galbenus+2 linguri lapte pt uns





Mod de preparare coronita din cozonac, cu fructe confiate

Eu am framantat cozonacul la masina de paine, daca il framantati la mana veti amesteca faina cernuta cu drojdia, apoi adaugati zaharul dizolvat in lapte, galbenusurile batute usor, vanilia si romul, iar la final incepeti sa framantati adaugand untul topit, putin cate putin. Framantati pana obtineti un aluat nelipicios si il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.


Ct sta coonacul la dospit vom pregati fructele. 


Le punem pe toate intr-un bol si adaugam peste ele apa fierbinte, ca sa le hidratam. Le lasam circa doua minute, apoi le punem la scurs, intr-o sita.


Rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei. Intindem aluatul si punem deasupra fructele bine scurse.


Incepem sa framantam pana cand sunt incorporate total fructele in aluat.


Intindem o foaie subtire de aluat, apoi o rulam astfel incat sa obtinem un sul nu foarte gros.


Unim capetele si asezaz coronita astfel formata in tava tapetata cu hartie de copt. In mijloc am pus un inel pe care am lipit hartie de copt.


Ungem cu galbenusul batut cu putin lapte, pe toata suprafata.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru 50 minute. Imediat dupa ce l-am scos din cuptor l-am uns cu sirop din apa cu zahar pe toata suprafata.


Ca sa ii dau coronitei un aspect festiv am pudrat-o cu zahar si i-am prins o fundita rosie.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes