ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 nov. 2016

Tocanita de ghebe


Dragii mei, dupa cum bine stiti astazi este prima zi din Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului un post ce tine 40 de zile si are rosul de a ne curata atat trupeste cat si sufleteste! Eu va doresc un post binecuvantat, cu multe fapte bune si liniste sufleteasca!
Si pentru ca in aceasta perioada pe blog sunt foarte cautate retetele de post am pregatit pentru voi o tocanita de ghebe deosebit de gustoasa! Va recomand si ghebe cu usturoi si mamaliga pe grill. Mai multe retete de post gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete).


Ingrediente tocanita de ghebe:

2 kg ghebe
1 ardei gras
1 ceapa rosie
2 catei usturoi
3 linguri ulei
3 linguri sos rosii
sare, piper
patrunjel verde


 Mod de preparare tocanita de ghebe:





Pregatim mai intai ciupercile. Celor mai batrane le indepartam codita fiiindca este lemnoasa, cele tinere vor ramane cu tot cu codita. Le spalam in cateva ape dupa care le vom opari in apa clocotita.


Le scoatem la scurs intr-o sita,


Intr-un vas incingem uleiul si punem ceapa taiata marunt si ardeiul taiat cuburi. Cand se inmoaie usor adaugam usturoiul pisat si il lasam sa isi elibereze aroma.


Adaugam ciupercile scurse amstecam si lasam circa jumatate de minut .



Adaugam apa cat sa le acopere si asezonam cu sare si piper. Lasam sa fiarba la foc mic. 


Caand apa incepe sa scada adaugam sosul de rosii. Lasam la fiert pana capata consistenta unei tocanite. Adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Daca nu are consistenta potrivita puteti face un rantas si faina. 




Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes