ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 iul. 2010

Ardei umpluti


 

Ardeii umpluti  si mai ales ardeii umpluti cu sos sunt inca una din frumoasele amintiri ale copilariei, una din retetele cu care ne incanta bunica in vacantele de vara. Sosul ei era atat de bun cum n-am mai mancat de atunci vreodata. Eu am incercat sa il reproduc, desi foarte bun si sosul meu parca totusi nu e ca al bunicii!
Va recomand si ardeii umpluti cu orez, de post, sau ardeii umpluti gratinati, in sos de rosii. Mai multe retete cu ardei gasiti aici. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.


Ingrediente ardei umpluti

1 kg carne tocata porc
2 kg ardei gras
100 gr orez
3 cepe mari
3-4 linguri bulion
1 legatura marar
1/2 kg rosii
cimbru, boia
sare, piper






Mod de preparare ardei umpluti
 
Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei, pana devine translucida. Adaugam bulionul si orezul si il lasam circa 2 minute, timp in care amestecam continuu.
Se adauga carnea si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.



Se adauga mararul tocat marunt. Se asezoneaza cu cimbru, boia, sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se da la rece.




Se spala ardeii, se taie cate un capacel si se scot cotoarele.




Se umplu ardeii cu compozitia rezultata.



 
Se taie cate un capacel din rosii si se aseaza in fiecare ardei. Se aseaza ardeii intr-o oala incapatoare in asa fel incat sa nu ramana prea mult spatiu intre ei ca sa nu se rastoarne la fiert.


Se adauga 1-2 linguri bulion si se completeaza cu apa. Se aseaza deasupra o farfurie sau un capac mai mic ca sa nu se ridice  la fiert. Se fierb la foc mic aproximativ o ora.


Dupa ce s-au fiert ardeii se prepara sosul astfel: Intr-o craticioara se scoate zeama in care au fiert ardei (cantitatea in functie de cat sos doriti sa preparati) si se da in clocot. Se desfac doua linguri de faina cu apa rece, se adauga peste zeama si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat sosul se da deoparte .
Se scot ardeii pe o farfurie, se adauga sosul, doua trei linguri de smantana si se pot servi



Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. deliciosi,ne dai si noua ,celor lenesi care inca nu au facut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata si sosul cum ai turnat in farfurie cu smantana si ai facut cu scobitoare,foarte fai si aspectuos sa sti ca se poate pune un ou in compozitie,atunci nu iasa afara compozitia,imi place prezentarea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Alison, sigur, te poftesc cu drag la masa
    Multumesc Surac ma bucur ca iti place.Stiu ca se poate pune si ou, dar mie tocmai faptul ca se strange prea tare compozitia nu-mi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Vio, multumesc mult pentru reteta!! Am facut-o ieri si vreau sa-ti spun ca au iesit cei mai buni ardei umpluti pe care i-am facut vreodata!! Russell a mancat pe rupte si unde mai pui ca si micutului nostru, Ezra i-au placut la nebunie :-) !
    Te imbratisez
    xx

    RăspundețiȘtergere
  5. Catalina ma bucur tare mult ca ti-au iesit ardeii si mai ales ca au fost apreciati de Russell si de Ezra ! Fiica-mea nici macar nu vrea sa guste , ea prefera sarmalutele.Va pup !

    RăspundețiȘtergere
  6. tunci o sa aibe gustul de la Bunica

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes