ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 mai 2018

Ardei umpluti gratinati, in sos de rosii


Cui nu-i plac ardeii umpluti?  E una din mancarurile preferate pe timp de vara, indiferent ca sunt ardei umpluti simpli, ardei umpluti la cuptor, ardei umpluti in sos de rosii, cu carne de vita sau de porc!
Astazi insa m-am abatut de la reteta de baza a ardeilor umpluti si i-am transformat intr-o mancare de vara, gustoasa si satioasa, perfecta atat calda, cat si rece direct de la frigider.
Dragilor, neaparat sa incercati si voi acesti ardei umpluti gratinati cu cascaval si apoi gatiti la cuptor, intr-un delicios sos de rosii, va garantez ca o sa-mi multumiti! Musai sa aveti langa voi si paine, de preferat de casa, pentru ca nimic nu e mai minunat decat sa intinzi cu paine in deliciosul sos!
Profit de ocazie sa le multumesc din toata inima prietenilor mei de la Sun Food pentru delicioasele rosii cuburi, fara de care ardeii mei nu ar fi avut personalitate! Cu mana pe inima va recomand produsele lor, nu doar fiindca sunt foarte gustoase ci si pentru ca sunt si  foarte prietenoase, nu contin nici un fel de E-uri sau conservanti! 
 Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici.
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.




Ingrediente ardei umpluti gratinati, in sos de rosii:

3 ardei grasi rosii, mari
500 gr piept de pui
1 dovlecel
1 ceapa
200 gr cascaval
4-5 linguri ulei masline
sare, piper, oregano

Mod de preparare ardei umpluti gratinati, in sos de rosii:





Spalam apoi taiem ardeii in doua, pe lungime si indepartam semintele. Eu am pastrat codita, pentru impresie artistica, voi insa o puteti indeparta daca doriti.


Tocam marunt ceapa, o calim in 2-3 linguri ulei masline pana devine sticloasa si apoi adaugam continutul unei conserve de rosii cuburi. Lasam pe foc pana ce rosiile vor forma un sos.


Adaugam pieptul de pui tocat si dovlecelul dat prin razatoare si bine scurs. 

Asezonam cu sare, piper si oregano si lasam pe foc, amestecand continuu, pana ce carnea este partial gatita.Dam deoparte, adaugam jumatate din cantitatea de cascaval data pe razatoare si amestecam pana se incorporeaza in toata compozitia.


Intr-o tava termorezistenta adaugam continutul unei conserve de rosii cuburi, sare, piper si oregano si 2-3 linguri ulei de masline.


Asezam pe patul de rosii jumatatile de ardei, pe care le vom umple cu compozitia obtinuta.


Dam la cuptor, la 220 grade, pentru circa 30 minute.


Punem pe fiecare ardei cascavalul ramas, dat pe razatoare.


Dam din nou la cuptor pentru 10 minute.


Sunt senzationali de gustosi, iar sosul o nebunie, chiar insist sa ii incercati sunt convinsa ca vor fi si pe placul vostru!


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes