ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 mai 2018

Dulceata din flori de soc


Dulceata din flori  de soc este fina si delicata, incredibil de aromata, daca e sa o aseman cu ceva as zice ca aduce cu mierea de salcam, dar cu o aroma ceva mai intensa! In orice caz este genul acela de dulceata pe care trebuie sa o ai in casa, special pentru acele momente cand vrei sa te rasfeti cu ceva deosebit. 
Va recomand si siropul din flori de soc, limonada cu flori de soc, dar si binecunoscuta socata. Mai multe retete cu soc gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.


Ingrediente dulceata din flori de soc

400 gr flori soc
1 l apa
800 gr zahar
1 lamaie



Mod de preparare dulceata din flori de soc:




Fierbem apa impreuna cu zaharul pana capata consistenta unui sirop.


Cat timp fierbe apa vom pregati socul. Scuturam usor florile ca sa indepartam eventualele insecte.


Desprindem florile de pe codite. Cu cat florile sunt mai bine inflorite cu atat se vor desprinde mai usor.


Punem florile intr-o sita si le trecem rapid prin jet de apa. Le adaugam in sirop.


Adaugam coaja de lamaie si zeama de la lamaie. Vom folosi doar partea galbena a cojii, eu am curatat-o cu un cutit de legume.


Fierbem inca 15-20 minute, pana cand dulceata este bine legata. Scoatem cojile de lamaie si le lasam deoparte. Turnam dulceata fierbinte in borcanele spalate si bine uscate.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes