ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 mai 2018

Salata de cartofi noi, cu ridichi si ceapa verde


Salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa verde este una din amintirile mele culinare din copilarie, cu diferenta ca bunica ii  zicea salata de trufandale, si pe atunci tare ma mai amuza aceasta denumire. Copil fiind aveam oroare de salata asta, si era o adevarata pedeapsa atunci cand o aveam la masa, mai ales cand bunica ramanea ferma pe pozitii la rugamintile mele: "Mananca mama, ca uite ce slaba esti, atea-s vitamine curate, ia gusta sa vezi cat ii de buna!"
Dar oricat de mult as fi urat salata de trufandale imi placea la nebunie sa ingrijesc cartofii in gradina alaturi de bunica. Acum ii cumparam din piata, importati din diverse tari, pe vremea aceea insa, ii plantam in gradina!
Si cel mai mult imi placea sa adun gandacii de colorado, inamicii frumos colorati ce  atacau cartofii. Ne dadea bunica noua copiilor cate un borcanel cu putin gaz, iar noi adunam constiinciosi gandaceii, avand grija sa nu ne scape nici unul. Ma simteam atat de importanta atunci si imi luam rolul foarte in serios! Cea de a doua bucurie venea atunci cand scoteam cartofii, cand bunicul rascolea pamantul cu mare grija sa nu taie cartofii, iar noi ne repezeam cu galetusele sa ii adunam, apoi ne laudam care mai de care ca am adunat cei mai multi sau cei mai mari cartofi!
Si de fiecare data speram sa nu avem la masa salata de trufandale, ci cartofii noi la ceaun, ca tare ne mai placeau! Alegeam cei mai mici dintre cartofi, bunica ii prajea in ceaunel iar noi ne tot invarteam nerabdatori in jurul ei!
S-au dus de mult acele vremuri, bunicii s-au dus si ei, iar in urma lor au ramas doar amintirile! Intre timp am invatat sa iubesc salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa verde si de cate ori o prepar ma revad cu ochii mintii printre cartofi adunand gandaceii si sper ca bunica de-acolo de sus ma vede si spune: "Asa mama, mananca ca uite cate vitamine au!"


Va recomand si reteta de cartofi noi la ceaun, cu marar si  usturoi sau cartofi noi la cuptor, cu smantana si marar. Mai multe retete cu cartofi noi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.

Ingrediente salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa verde

500 gr cartofi noi
1 legatura ridichi
cateva frunze ceapa verde
4-5 linguri ulei
2-3 linguri otet sau zeama lamaie
sare, pipe

Mod de preparare salata de cartofi noi cu ridichi si ceapa verde

Spalam bine cartofii cu un burete abraziv ca  sa si ii punem la fiert. Cand sunt fierti ii scoatem intr-o sita. Cartofii nu trebuie lasati sa fiarba foarte mult fiindca se vor sfarama, trebuie sa ramana suficient de tari ca sa poata fi taiati.



Taiem cartofii felii. Spalam ridichile si le taiem felii subtiri. Ceapa verde o spalam si o tocam marunt.


Punem cartofii, ridichile si ceapa verde intr-un bol. Adaugam uleiul si otetul sau zeama de lamaie, adaugam sare si piper dupa gust si amestecam. 


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes