ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 apr. 2023

Iepure cu legume, la cuptor

Am primit de la parintii mei niste pulpe de iepure de camp, asa ca m-am gandit sa pregatesc iepure la cuptor, cu legume. A fost delicios, vinul si ierburile aromate contribuind intr-o mare masura la asta.
  Pentru cei ce nu stiu, iepurele de camp (salbatic) are culoarea cu mult mai inchisa decat a celul de casa,  iar carnea este ceva mai tare, asadar cel mai probabil va avea nevoie de timpi mai mari de preparare, dar asta sigur, depinde si de cat de tanar este acesta.

Va recomand si friptura de iepure cu unt aromat, iepurele la cuptor cu sos de vin si ciuperci, iepurele la cuptor cu vin si usturoi, sau  iepurele cu masline. Mai multe retete cu carne de iepure gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Ingrediente iepure cu legume, la cuptor

2 pulpe iepure de camp
10 cartofi mici
2 morcovi
200 ml vin alb
4-5 linguri ulei masline
1 capatana usturoi
2 crengute rozmarin
2 crengute cumbru
sare, piper, chilli
 
 
Mod de preparare iepure cu legume, la cuptor
 
Eu am avut doua pulpe de iepure de camp, una din fata si una din spate, pe care le-am pu2 intr-o tava termorezistenta unsa cu uleiul de masline. 
 

Am curatat morcovii si cartofii si i-am spalat. Am taiat morcovii rondele. Cartofi am ales unii mici, astfel incat sa ii pot pune intregi. Ar merge foarte bine niste cartofi noi, insa cum pretul acestora este foarte mare in aceasta perioada am ales aceasta varianta.  Punem in tava cartofii si morcovii, pe langa carne. Capatana de usturoi o taiem in doua, si jumatatea de jos, care va ramane intreaga, o asezam in milocul tavii.

Usturoiul ramas il curatam, il pasam si il adaugam peste carne. Adaugam sare, piper si chilli precum si crengutele de rozmarin si de cimbru.

Adaugam vinul alb si completam cu apa, cat sa acopere totul.

Dam la cuptor, pentru circa 30-40 minute, pana cand carnea si legumele sunt bine facute.

Pornim ventilatia si lasam friptura inca 10 minute pentru a aobtine crusta aceea gustoasa si frumoasa.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Arata super reteta. Chiar as incerca si eu sa gatesc asa ceva, ne mai incercand niciodata carne de iepure.

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta foarte buna,eu una am incercat s-o gatesc si a iesit exceptional,tuturor le-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, 30-40 de min? Mi se pare extrem de putin.Nici iepurele de casa nu se gateste atat de repede.Eu fac iepure de cativa ani. Oare nu ati omis ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Nu am omis nimic, eu in reteta scriu exact asa cum am procedat eu. Dar, am precizat chiar in ntroducere ca este posibil sa fie nevoie de timpi mai lungi de preparare, in functie de cat de tanar este iepurele. In reteta am precizat asa: "Dam la cuptor, pentru circa 30-40 minute, pana cand carnea si legumele sunt bine facute." asadar timpul este estimativ. In afara de varsta iepurelui sunt multi alti factori de care depind timpii de preparare cum ar fi de exemplu tipul de cuptor sau daca este electric sau pe gaz.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes