ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 apr. 2023

Desert cu crema de iaurt si capsuni

Deserturile cu crema de iaurt sunt in general fine si racoroase, iar desertul acesta cu crema de iaurt si capsuni, cu aroma subtila de vanilie, este foarte gustos, si ar merge de minune pe mesele de sarbatori, cum ar fi Floriile, Pastele sau Sfantul Gheorghe.

Va recomand si desertul cu piscoturi, capsuni si ciocolata alba, prajtura cu mascarpone si jeleu de capsuni, tortul tiramisu cu capsuni, tortul diplomat cu capsuni  Mai multe retete cu capsuni gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente desert cu crema de iaurt si capsuni

pentru blat

400 g piscoturi
 
pentru crema
 
400 ml smantana dulce pentru frisca
400 ml iaurt gras
150 g zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
20 g gelatina 
300 g capsuni

pentru glazura

100 g ciocolata alba
50 ml smantana dulce

pentru decor

cateva capsuni
cateva frunze menta

Mod de preparare desert cu crema de iaurt si capsuni

Mai intai vom pregati crema. Mixam smantana dulce pentru frisca impreuna cu zaharul pana devine ca o crema ferma. Nu mixati mai mult decat este necesar pentru ca se va transforma in unt. Eu am folosit smantana cu 36% grasime, marca Pilos, din Lidl.

Adaugam iaurtul la temperatura camerei. Va recomand sa folositi iaurt cat mai gras, eu in general il folosesc pe cel grecesc, cu 10% grasime. daca folositi un iaurt mai slab il lasati in prealabil intr-o sita, a scurs, astfel mai scapati din excesul de zer si va deveni mai cremos.

Amestecam cu ajutorul unei spatule astfel pana cand obtinem o crema fina. Adaugam extractul de vanilie si incorporam.

Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. eu folosesc gelatina granule de la dr Oetker. Atentie, gelatina nu trebuie sa fie fierbinte. Amestecam repede astfel incat gelatina sa fie repartizata uniform in crema. Adaugam capsunile taiate cubulete si le incorporam.


Pregatim o forma. eu am avut o tava de cozonac pe care am tapetat-o cu folie alimentara. Dimensiunile formei sunt urmatoarele: lungime 30 cm, latime-15 cm si inaltime 10 cm. Mai intai masurati sa vedeti daca va incap piscoturile si taiati din ele atat cat este necesar. eu am asezat intai piscoturile de pe laterale, apoi pe cele de pe fund. Cand asezati piscoturile tineti cont de faptul ca partea de jos la final va fi deasupra. Vom pregati un sirop din apa, zahar si vanilie, pe care il vom fierbe pe foc si il vom raci in prealabil. Vom insiropa piscoturile prin scufindare rapida in sirop inainte de a le aseza in forma.



Turnam in forma crema si nivelam. Sotul mi-a sugerat ca as fi pututu pune un strat de piscoturi si la mijloc, asadar daca doriti o puteti face, alegerea va apartine.


Asezam deasupra un rand de piscoturi. Pentru ca partea de deasupra este mai lata decat cea de la fund, de data aceasta nu a mai fost nevoie sa tai piscoturile pentru ca au incaput intregi. Tragem folia deasupra, apoi dam la frigider peste noapte.

Rsturnam desertul pe un platou dreptunghiular, cu tot cu folie, cu mare atentie sa nu il rupem in timpul manevrarii.

Indepartam cu grija folia alimentara.

Topim ciocolata alba impreuna cu smantana dulce pentru frisca, fie la microunde, fie la bain marie si amestecam bine pana cand ciocolata este bine topita. Turnam glazura deasupra desertului, din loc in loc lasand-o sa curga si usor pe margine, astfel incat sa obtinem un efect frumos. Ideal ar fi sa turnam glazura imediat ce am scos desertul din frigider.

Asezam imediat deasupra capsunile taiate felii si frunzele de menta. Lasam putin cat sa se intareasca putin glazura, apoi putem taia felii, cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge dupa fiecare felie.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Ca de fiecare data fiecare reteta de pe acest blog este usor de gatit si extrem de delicioasa. Keep up!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes