ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 mai 2022

Socata cu petale de trandafiri


Socata pregatesc de cativa ani, si ne place tare mult, insa socata cu petale de trandafiri nu pregatisem niciodata pana acum, asa ca imediat ce au inflorit trandafirii m-am grabit sa o fac, la sugestia unei cititoare a blogului, careia ii multumesc si pe aceasta cale!
Aroma socului se combina excelent cu aroma ametitoare a trandafirilor din soiul Rosa Damascena, cunoscuti sub denumirea populara de "trandafiri de dulceata" si rezulta o socata cu o aroma incredibila,  de un roz foarte pal.
Voi lasa mai jos cantitatile folosite de mine, dar nu trebuie neaparat sa le respectati, cel mai bine este sa reglati cantitatile dupa propriul vostru gust. In loc de zahar puteti pune miere de albine.
Va recomand si socata, siropul de soc, limonada cu flori de soc, limonada cu petale de trandafiri sau trandafirata. Mai multe retete cu flori de soc gasiti aici. Mai multe  retete cu trandafiri gasiti aici.

Ingrediente socata cu petale de trandafiri

5 l apa plata
400 g zahar
10 flori soc
6 flori trandafir
3-4 lamai
 
5

Mod de preparare socata cu petale de trandafiri

Vom pregati un borcan curat. Florile de soc le verificam sa nu aiba insecte si eliminam eventualele impuritati.

 Verficam cu mare atentie trandafirii, acestia au tentinta sa adune foarte multe insecte intre petalele lor. Rupem petalele, pe cat posibil fara partea alba, si le frecam usor cu putina zeama de lamaie.
Lamaile le vom taia felii. Atentie, daca le puneti cu tot cu coaja folositi lamai bio, cu coaja netratata. Daca au coaja tratata atunci o veti curata.


Asezam in borcan un strat de soc unul de lamai si unul de petale de trandafiri, apoi repetam procedura pana le terminam. Adaugam apoi zaharul si turnam apa pana umplem borcanul si amestecam bine ca sa se topeasca. Zaharul puteti pune mai mult sau mai putin, dupa preferinte, la fel si lamaile.
Pentru eficienta maxima putem topi separat zaharul intr-o o cantitate mai mica de apa si adaugam.
Acoperim borcanul cu o farfuriuta, si il lasam in bataia soarelui. Vom amesteca din cand in cand gustam, iar cand a ajuns la aciditatea optima (in functie de gustul fiecaruia), o vom strecura, o punem la sticle si o pastram la frigider.
Daca vremea este mai rece puteti grabi procesul adaugand drojdie, dar sa aveti grija ca drojdia grabeste procesul de fermentatie si daca o lasati mai mult decat trebuie o veti compromite.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes