ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 mar. 2022

Cornuri in doua culori, cu nutella

Cornurile sunt la mare cautare atunci cand ai copii, si mai ales cele cu Nutella, iar cornurile acestea i doua culori, umplute cu Nutella, sunt favoritele lor, mai ales ca arata atat de frumos!
Va recomand si cornurile cu Nutella, cornurile pufoase cu gem, cornurile cu mere sau cornurile de post.  Mai multe retete de patiserie gasiti aici.


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici.


Ingrediente cornuri in doua culori, cu nutella

pentru aluat

500 gr faina 
200 ml lapte 
100 gr zahar 
2 oua 
50 gr unt topit 
7 gr drojdie uscata 
coaja rasa de lamaie si portocala
esenta vanilie si rom 
1 lingura cacao

pentru umplutura

100 g Nutella

pentru uns

1 galbenus
1 lingura lapte 
50 ml sirop din apa cu zahar

Mod de preparare cornuri in doua culori, cu Nutella

Punem intr-un bol faina amestecata cu drojdia uscata. Facem o adancitura in mijlocul acesteia si adaugam laptle caldut, in care am dizolvat in prealabil zaharul, ouale batute usor, coaja rasa de lamaie si portocala si esentele. Eu am pus cam o lingurita esenta de rom si o lingurita esenta vanilie. Coaja am folosit de la lamai si portocale cu coaja netratata. Incepem sa framantam, adaugand putin cate putin untul topit. Framantam pana obtinem un aluat compact, care nu se mai lipeste de maini.
Eu am framantat aluatul cu ajutorul unui robot dar desigur, il puteti framanta si manual, sau cu ajutorul masinii de paine.
Am lasat la dospit pana cand si-a dublat volumul. Am rasturnat aluatul pe suprafata de lucru unsa cu o pelicula fina de ulei si l-am impartit in doua parti aproximativ egale. Eventual le puteti cantari daca va este greu sa va orientati.  In una din parti adaugam cacao si framantam pana cand este total incorporata. eu am folosit tot robotul pentru aceasta operatiune. Vom obtine doua bile din aluat, una alba, una maro.

Le intindem pe fiecare dintre ele intr-un disc de aluat, cu diametrul de circa 32 cm


Asezam discul alb peste cel maro si trecem usor sucitorul peste ele. Eu am intors trei dintre ele cu partea mar in sus, sa vad cum ies si astfel, dar la final nu mi-a placut foarte mult aspectul acestora, deci data viitoare  le voi lasa pe tate la fel. Impartim cercul in opt parti aproximativ egale.

Fiecarui triunghi i-am  facut o crestatura mica la baza, char in mijloc apoi in dreptul acesteia am asezat cate o lingurita de Nutella.

Rulam fiecare triunghi de aluat incepand de la baza si pana la varf, obtinand astfel cornurile. Vom obtine 8 cornuri mari pe care le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit circa 30 minute.

Le ungem cu galbenusul de ou batut cu lapte si le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute.

Cat sunt calde le ungem cu sirop din apa cu zahar. In circa 100 ml apa punem 3 linguri de zahar si dam in cateva clocote. Prin fierbere va mai scadea si la final vo avea circa 50 ml, si va deveni ceva mai concentrat. Il lasam sa se racoreasca putin si apoi ungem cornurile, cu ajutorul unei pensule de patiserie.
In afara de faptul ca vor capata un luciu frumos, acest procedeu are rolul de a le mentine moi, chiar si a doua zi.

 

Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Reteta suna bine, atâta doar ca ati tăiat aluatul in triunghiuri nu dreptunghiuri. Nu ma apuc sa va dau lecții de matematica dar și un copil de 3 ani face diferența între cele doua figuri geometrice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc frumos pentru atentionare, am modificat acum. Evident e doar neatentie nu nestiinta, dar e greseala mea asa ca mi-o asum.

      Ștergere
  2. Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes