ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 feb. 2022

Cornuri cu nutella

Cornurile astea le-am vazut pe blogul lui Gabi, dar am incercat mai intai varianta sarata a acestora, insa cum aveam ramasa niste Nutella intr-un borcan, am zis ca e momentul sa pregatesc si varianta dulce. Sunt senzationale, au disparut rapid, si cu siguranta le voi face destul de des in viitor.
Va recomand si cornurile cu unt, cornurile pufoase cu gem, cornurile cu mere, sau cornurile pizza. Mai multe retete cu aluat dospit gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente cornuri cu nutella

pentru aluat

600 g faina
400 ml lapte
50 g zahar
1 ou
7 g drojdie uscata
1 lingurita sare
 
penru uns
 
200 g unt 82%
1 galbenus
1 lingura lapte
 
pentru umplutura
 
100 g nutella
 
 
Mod de preparare cornuri cu nutella
 
Eu am preparat framantat aluatul cu ajutorul masinii de paine, dar daca framantati manual puneti intr-un bol faina, sarea si drojdia uscata. Adaugam oul batut usor si apoi incepem sa framantam adaugand putin cate putin laptele caldut, in care am topit zaharul in prelabil. Framantam pana obtinem un aluat compact, care nu se lipeste de maini.  Cantitatea de faina poate fi usor variabila, dar va orientati si daca e prea umed aluatul adaugati putina faina, daca e prea vartos adaugati putin lapte. Eu am folosit faina de la Lidl, punga mov si drojdie de la dr Oetker, pliculetul verde.
Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
 
 

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata, il framantam usor si il impartim in 16 bucati aproximativ egale. Le-am cantarit de curiozitate si fiecare bucata a avut aproximativ 70 g.

Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul formand un disc cu diametrul de circa 18-20 cm, pe care il vom aseza pe un platou. Pregati untul, care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei, astfel incat sa poata fi intins cu usurinta. Intindem pe toata suprafata discului de aluat un strat subtire de unt. Eu m-am folosit de o pensula de patiserie.

Continuam sa intindem foile, pa care le vom suprapune una peste cealalta, ungandu-le de fiecare data cu unt. Daca nu va ajunge untul nici o problema, puteti sa mai adaugati. Ultimul disc de aluat va ramane neuns. Le dam la frigider pentru aproximativ o ora, ca sa se intareasca untul.

Dupa o ora scoatem din frigider, punem teancul  format pe suprafata de lucru presarata cu faina, si incepem sa il aplatizam cu ajutorul sucitorului. Intindem putin cate putin pana obtinem un disc cu diametrul de circa 40-50 cm.

Taiem cercul in 16 bucati aproximativ egale. Ca sa va vina mai usor veti taia intai in doua, apoi in  patru, in opt si la final in 16.

Facem o crestatura de circa un cm pe fiecare bucata de aluat, chiar in mijlocul bazei. Asezam in dreptul crestaturii cate o lingurita de nutella. Daca doriti puteti pune mai multa umplutura.

Incepem sa rulam strans de la baza inspre varf, cand incepem presam usor aluatul cu degetele.

Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija ca varful sa ramana dedesubtul acestora. Lasam putina distanta intre ele, pentru ca vor mai creste la copt.

Le lasam la dospit circa30 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou batut cu lapte.

Coacem cornurile in cuptorul preincalzit, vom folosi si functia de ventilatie si,  in primele 10 minute le vom coace la 200 grade apoi scadem la 180 grade pentru inca 15-20 minute, pana cand cornurile se rumenesc frumos.
Fac o paranteza si, pentru ca am primit adeseori intrebari referitoare la temperatura de coacere, va spun ca trebuie sa va cunoasteti bine cuptorul, sau sa cititi cartea acestuia, pentru ca nu intotdeauna coincide temperatura de coacere de la un cuptor la altul.

Lasati cornurile sa se raceasca, apoi le savurati cu pofta. Sunt foarte gustoase, crocante la exterior, moi si pufoase la interior si se desprind foite, foite.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes