ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 feb. 2022

Minipavlova cu frisca si lamaie

Minipavlova cu frisca si lamaie sunt niste prajiturele delicate, usoare ca un fulg, cu u gust senzational, echilibrat de sosul de lamaie si de gustul afinelor. O prajitura atat de fina si gustoasa incat va va cuceri de la prima degustare.
Ajutorul de nadejde in prepararea acestei retete mi-a fost mixerul de mana Fram FHM-400CR, un mixer cu un design foarte placut, usor de folosit, foarte usor de manipulat datorita formei sale si foarte eficient. Mixerul dispune de 400W putere, are sase viteze plus functie turbo, teluri si carlige din inox si este prevazut cu buton pentru eliberarea accesoriilor, cu sistem de siguranta. 


Ingrediente minipavlova cu frisca si lamaie

pentru bezea

250 g albus
un praf sare
300 g zahar pudra
1 lingura suc lamaie
30 g amidon

pentru sosul de lamaie

300 ml suc lamaie
200 g zahar tos
 optional: colorant galben

pentru crema de frisca

300 ml smantana pt frisca

pentru decor

100 g afine
frunze menta
 
 
Mod de preparare minipavlova cu frisca si lamaie
 
Eu am folosit albusuri din congelator, le-am decongelat in prealabil, lasand borcanul cu albusuri pe masa din bucatarie, pana au ajuns la temperatura camerei. Trebuie sa avem grija ca albusurile sa nu contina nici o urma de galbenus, pentru ca, in acest caz, nu se vor mai bate la fel de bine.
Am pus albusurile intr-un bol de inox foarte bine degresat si uscat.  Am adaugat un praf de sare si am mixat cu ajutorul mixerului de mana Fram FHM-400CR pana cand albusurile au devenit ferme. 

Adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie. Adaugam amidonul si mixam.

Vom obtine o bezea tare, lucioasa si foarte ferma.

Punem compozitia intr-un pos si formam niste cerculete.

Coacem bezeaua la 100 grade, pentru aproximativ 70 minute. Atentie, timpul difera de la cuptor la cuptor, asadar cel mai bine e sa le verificati cand si cand. Cand sunt gata le lasam sa se raceasca bine si apoi le desprindem cu grija de pe hartia de copt. Acestea trebuie sa fie tari si crocante la exterior si moi la interior.

Pregatim sosul de lamaie. Stoarcem sucul lamailor, il strecuram si il punem intr-un vas. Eu am folosit lamai bio, din Lidl, sunt mult mai bune si mai aromate decat lamaile obisnuite. Adaugam zaharul amidonul pe care il vom dilua si apoi punem la fiert, la foc mic, pana cand se ingroasa usor. Daca sucul de lamaie are o culoare pala puteti folosi colorant, pentru un aspect placut. Eu am adaugat foarte putin, pe varful unei scobitori. Il lasam deoparte sa se raceasca, apoi adaugam pe fiecare bezea cate o lingurita sin sosul de lamaie.

Pregati apoi frisca. Punem smantana pentru frisca intr-un bol si o mixam pana devine ferma. Daca folositi o smantana neindulcita atunci veti adauga si zahar pudra. Eu am folosit indulcita, asa ca nu a fost nevoie de zahar.


Punem frisca intr-un pos si o spritam deasupra sosului de lamaie.

Decoram fiecare prajitura cu afine proaspete si frunze de lamaie. Dam la frigider pana in momentul servirii.


Si pentru ca nu toata lumea iubeste lamaia la noi in casa, am facut si cateva cu frisca si zmeura. 



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes