ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 oct. 2020

Prajitura Chinezoaica

Prajitura Chinezoaica este una dintre prajiturile de casa ce ne-au marcat copilaria in perioada comunismului, una din prajiturile nelipsite din caietele cu retete ale mamelor noastre.  Nu stiu exact de ce a fost denumita astfel, citisem pe undeva ca aspectul obtinut in urma glazurarii seamana oarecum cu caracerele chinezesti. Nu stiu cat este de adevarat, cert este ca prajitura chinezoaica este foarte gustoasa, cum de altfel sunt toate prajiturile cu nuca!
Va recomand si Prajitura Krantz, praitura Alcazar, prajitura cu nuca si ness sau prajitura Greta Garbo. Mai  multe retete de prajituri gasiti aici. Mai multe retete ale copilariei gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente prajitura chinezoaica

pentru blat

6 albusuri
150 g zahar pudra
250 g unt
250 g nuca
100 g faina
10 g praf copt
2 linguri cacao 

pentru glazura

6 galbenusuri
100 gr zahar pudra

pentru decor

30 gr ciocolata
2 linguri lapte

 
Mod de preparare prajitura chinezoaica

Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine cremos.

Mixam albusurile pana devin spuma tare.

Peste crema de unt adaugam nuca macinata, cacao si faina si amestecam cu o spatula, pana la omogenizare.

Adaugam compozitia obtinuta peste albusuri si incorporam cu miscari circulare, cu atentie sa nu se lase albusul.

Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam cu ajutorul unei spatule. (dimensiuni tava 25/35)


Coacem la 180 grade, in cuptorul preincalzit, pentru circa 10-15 minute. Blatul nu trebuie sa fie copt de tot, deoarece va mai sta putin in cuptor si dupa ce punem glazura.


Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana cand incep sa se albeasca si devin cremoase. 
 

Turnam glazura astfel obtinuta peste blatul fierbinte, nivelam si dam la cuptor inca 5 minute.

Topim ciocolata impreuna cu laptele, fie la microunde fie la bain-marie, si glazuram prajitura. Eu am pus ciocolata topita intr-o punga pe care am taiat-o putinla un capat, si apoi am trasat linii pe toata suprafata prajiturii, atat pe orizontala, cat si pe verticala.

Lasam cel putin jumatate de ora, sa se intareasca ciocolata, apoi taiem cuburi, cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge de fiecare data.


Simplu si foarte gustos!



Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. dar chestia aia galbena ce curge de sub glazura ce e

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceea este glazura, cea formata din galbenusuri si zahar. In cuptor formeaza o crusta, dar sub crusta, cat este calda va fi usor fluida, cand se raceste se mai intareste, dupa cum se vede in pozele finale, nu mai curge.

      Ștergere
  2. Această prăjitură o făcea mama mea. Era super bună. mie îmi plăcea să îi facă mai multă glazură.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes