ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 apr. 2018

Paella cu pui si chorizo


Cand am primit de la prietenii mei de la Sun Food provocarea de a gati o reteta spaniola, inevitabil, gandul mi-a zburat catre paella, mai ales ca tot ei mi-au daruit de Pasti o tigaie pentru paella, numita paellera, o tigaie larga, cu peretii inalti si cu doua manere.
Paella este o reteta spaniola ce provine din regiunea Valenciei si ce are ca ingrediente de baza orezul si sofranul iar apoi fructe de mare, pui, iepure si chorizo (un carnat picant spaniol) si multe legume.
Paella se poate asezona cu patrunel sau coriandru proaspat si zeama de lamaie.
Paella cu pui si chorizo pe care am pregatit-o astazi este un preparat simplu, gustos, si foarte satios, in circa 30 minute este gata, asadar este un fel de mancare ideal mai ales pentru perioada calda si pentru gospodinele ce nu au foarte mult timp de petrecut in bucatarie! Pentru un plus de savoare si culoaream adaugat ardeii capia, ardei gras, fasole rosie si porumb.
Pentru a obtine o paella ca la carte este foarte important tipul de orez folosit, iar daca nu aveti orez spaniol puteti folosi orez cu bob rotund, cel pe care il folositi si la risotto. 
Mai multe retete cu delicioasele conserve Sun Food gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.




Ingrediente paella cu pui si chorizo

100 gr orez cu bob rotund 
400 ml supa de legume
100 gr piept pui
100 gr chorizo
1/2 ardei gras 
1/2 ardei capia
1/2 ceapa
2 catei usturoi
3 linguri ulei masline extravirgin
sofran
zeama de lamaie dupa gust
patrunjel verde







Mod de preparare paella cu pui si chorizo

Taiem pieptul de pui cubulete si il sotam impreuna cu chorizo in uleiul de masline.

Adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul pisat si le lasam cat sa isi elibereze aromele.

Adaugam ardeii taiati cubulete  si orezul si sotam circa un minut, amestecand continuu.

Adaugam porumbul.

Apoi adaugam fasolea rosie scursa bine de zeama.

Punem supa de legume impreuna cu sofranul la foc mic si cand clocoteste indepartam sofranul si turnam supa peste restul ingredientelor. Daca mai este cazul adaugati sare.

Lasam la foc mic pana cand scade tot lichidul.


Adaugam patrunjelul verde tocat marunt si zeama de lamaie  dupa gust.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes