ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 apr. 2018

Coronita din cozonac cu nuca si cacao



De Pasti toata lumea are cozonac pe masa, dar  imaginati-va ce frumos i-ar sta acestei coronite de cozonac in centrul mesei, mai ales daca ati pus in mijlocul ei cateva oua rosii! cu siguranta va atrage toate privirile.
Pentru delicioasa coronita am ales sa pregatesc  cozonac cu nuca si cacao pentru ca este preferatul nostru, si va recomand cu drag reteta pentru ca este foarte pufos si aromat!

O data cu aceasta delicioasa coronita din cozonac, pe care am pregatit-o cu ingrediente pentru prajituri de la Dr. Oetker, demaram si editia a patra a concursului din cadrul campaniei "Bucuria de a imparti ceva bun"
Premiul concursului consta intr-un pachet de ustensile de prajiturit si anume: carte de retete, tava de copt, forma de copt, 6 forme de tort, un cantar de bucatarie electronic, o cutie retro de tinut aromele si pliculetele


Ce trebuie sa faceti voi pentru a intra in posesia premiului.

-Sa preparati o reteta de cozonac (fie aceasta reteta, fie reteta voastra preferata de cozonac) si sa o pozati alaturi de produsele Dr. Oetker folosite. Arata-le si prietenilor tai folosind hastagurile #impartecevabun #cozonaccaietulcuretete. Sa postati apoi poza in sectiunea de comentarii din cadrul postarii concursului de pe pagina mea de facebook aici.

- Se pot posta doar poze proprii si nu pot fi imprumutate de la altcineva. Acolo unde vor exista suspiciuni se pot cere poze din timpul prepararii sau mai multe poze cu produsul final si se poate anula inscrierea

-Participantii trebuie sa aiba varsta peste 14 ani si domiciliul pe teritoriul Romaniei.

- Concursul se va incheia in data de 31 martie la ora 21,00 si castigatorul va fi ales prin tragere la sorti

-Un participant poate castiga un singur premiu in cadrul campaniei "Bucuria de a imparti ceva bun" pe pagina mea, pe alte pagini, sau la alte editii ale campaniei

-Premiul consta intr-un slow-cooker Crock-Pot si va fi livrat castigatorului in decurs de 14 zile lucratoare prin curier si se va livra gratuit o singura data

Regulamentul concursului il puteti gasi si in sectiunea Notes a paginii de facebook.

Succes si inspiratie dragilor!





Ingrediente coronita din cozonac cu nuca si cacao (pentru o coronita mare)

pentru aluat:

500 gr faina
4 galbenusuri
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
100 gr zahar
50 gr unt
7 gr drojdie
50 ml ulei
esenta de rom Dr. Oetker
esenta de vanilie Dr. Oetker
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala

pentru umplutura:

200 gr nuca macinata
3 linguri cacao Dr. Oetker
3 linguri zahar
cca 150 ml lapte

pentru uns:

1 galbenus
1 lingura lapte
3-4 linguri sirop din apa si zahar
zahar pentru decor





Mod de preparare coronita din cozonac cu nuca si cacao

Eu am pregatit aluatul la masina de paine, daca alegeti sa il faceti manual veti proceda astfel: mestecati faina cu drojdia si sarea. Adaugati laptele in care ati dizolvat zaharul, esentele si coaja rasa de lamaie si untul topit. Incepeti sa framantati adaugand uleiul, putin cate putin. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei.


Intindem o foaie dreptunghiulara de aluat.


Punem intr-un bol nuca macinata, zaharul si cacao.


Adaugam  peste ele laptele fierbinte, putin cate putin,  amestecand energic, pana obtinem o crema care sa poata fi intinsa, dar totodata nu foarte moale ca sa nu curga din aluat. Cantitatea de lapte poate varia, de aceea trebuie adaugat putin cate putin.
Intindem pe foaia de aluat un strat subtire de crema.


Rulam strans, unim la capete si punem coronita astfel formata in tava tapetata cu hartie de copt. Ca sa obtinem un interior frumos eu am pus in mijloc un cerc metalic.


Cu un cutit bine ascutit crestam coronita dar nu pana in margine, lasand distanta de circa doua degete intre crestaturi.


Rasucim fiecare crestatura astfel incat umplutura sa fie in sus. Ungem cu galbenus batut cu lapte si presaram zahar pentru decor.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 45 minute. Dedesubtul tavii in care am pus coronita am avut o tava cu apa clocotita.


Scoatem coronita din cuptor si cat este calda inca o ungem cu siropul din apa cu zahar.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Buna ziua! Am aluatul in masina de paine, am pus de la mine putere zahar in aluat pt ca nu precizati in reteta cantitatea de zahar. Dupa ce coronita este asezata in tava, nu mai lasam la crescut jumatate de ora ca la orice cozonac? Punem direct la copt? 🤔

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze si va multumesc ca m-ati atentionat, intr-adevar, am omis sa trec la ingrediente, e vorba de 100 gr zahar. La crescut nu am mai lasat-o, am bagat direct la cuptor, ca sa nu creasca prea tare si sa nu mai aiba efectul acela de coronita.

      Ștergere
  2. Multumesc! A iesit o minunatie, nu mai fac cozonac, caci coronita il poate inlocui cu succes. Si nici nu muncesc prea mult, ca face masina de paine totul. 🤗

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes