ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 mar. 2017

Chesecake cu afine, fara coacere



Sunt cu gândul doar la primavară, la soare, la ieșirile în mijlocul naturii, la cer senin, fluturi ș iflori! Și fiindcă în weekend a fost vreme ploioasă, deci șansele să ieșim la o plimbare în aer liber erau aproape zero, am decis să mergem până la Selgros, să facem câteva cumpărături. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveste cu cea din targ- și oferta lor e vastă, iar prețurile tentante, evident ne-am cam abătut de la plan. Am găsit la raionul cu fructe și legume niște afine mari și frumoase și imediat mi-a venit ideea unui cheesecake delicios cu afine!
AÈ™a că imediat am luat È™i celelalte ingrediente, evident tot din Selgros. Sunt foarte bine aprovizionaÈ›i È™i e cam imposibil să nu gaseÈ™ti tot ceea ce îți trebuie acolo, aÈ™a că amplecat spre casa cu gandul la delicioasa prajitura! 
Acest articol a fost publicat si pe selgroscautapasiunea.ro

Ingrediente cheesecake cu afine, fără coacere:

pentru blat:

250 gr biscuiți digestivi
100 gr unt

pentru cremă

600 gr cremă brânză
200 ml smântână dulce pentru frișcă
100 gr zahăr pudră
300 gr afine
3 linguri zahăr tos
20 gr gelatină granule

pentru decor:

afine
panseluțe
menta

Mod de preparare cheesecake cu afine, fără coacere:

Rupem biscuitii și îi punem într-un robot de bucătărie. Eu am folosit biscuiți digestivi Gullon crocanți, cu cereale, fiindcă îmi place foarte mult contrastul dintre blatul crocant și crema fină - dar voi puteți folosi biscuiți digestivi simpli.



Măcinăm biscuiții și adăugăm untul topit.


Omogenizăm compoziția, punem în tavă de tort cu margini detașabile și presăm cu mâna până întindem un strat uniform. Dăm compoziția la frigider cel puțin jumătate de oră - dacă vă grăbiți, dați 5 minute la congelator.


Punem afinele împreună cu zahărul tos într-un vas și le dăm în câteva clocote.



Strecurăm compoziția rezultată astfe lîncât să ne ramână un sos fin și lăsă msă se răcorească.




Frecam crema de branza cu zaharul pudra.




Mixăm smântâna pentru frișcă și, când devine fermă, o adaugăm peste crema de brânză și încorporăm. Nu mixati smântâna mai mult decât este nevoie pentru că se va transforma în unt!




Hidratăm gelatina în 50 ml apă și apoi o dizolvăm la microunde sau la bain marie. Adaugăm gelatina în sosul de afine și amestecăm. Gelatina nu trebuiesă fie fierbinte.Turnăm sosul de afine peste cremă, dar păstrăm două linguri de sos pentru decor.




Amestecăm pâna când sosul de afine este încorporat în crema de brânză.


Punem pe margine din loc în loc puțin sos de afine și, apoi, cu o lingură trasăm niște dungi dând un efect marmorat cheesecake-ului.




Dăm la frigider câteva ore, ideal peste noapte ca să se întrepătrundă aromele. Tăiem cheesecake-ul cu un cuțit bine ascuțit.






Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Fantastice culori, iar floricelele alea completeaza de minune tabloul! Parca imi imaginez si gustul...mmm... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua ce fel de branza ati fölös?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes