ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 dec. 2016

Tort cu blat umed si mousse de piersici



Suntem in luna decembrie, luna cea mai frumoasa si mai asteptata din an si ne cuprinde incet, incet magia sarbatorilor! Orasul a imbracat straie de sarbatoare, peste tot din vitrine ne surad luminite si braduti impodobiti, rafturile magazinelor de profil sunt pline cu decoratiuni si peste tot rasuna colinde.
Cu acest tort de sarbatoare va aduc si eu un strop de magie si va invit sa il incercati de sarbatori, se face foarte usor, chiar si de catre incepatori, este foarte gustos, e un tort rcoros, cu gust echilibrat, perfect pentru masa de sarbatori! Decorul este foarte simplu dar de efect si cu tenta de sarbatoare.
Pentru ca reusita sa fie garantata va recomand sa folositi compotul de piersici decojite de la Sun Food, deoarece sunt foarte gustoase si suta la suta naturale.




Ingrediente tort cu blat umed si mousse de piersici:

pentru blatul umed:

250 gr faina
250 gr zahar pudra
80 gr cacao
12 gr praf copt
250 ml iaurt
2 oua
200 ml ulei
200 ml cafea fierbinte

pentru mousse-ul de piersici:

250 ml smantana dulce pt frisca
optional 50 gr zahar pudra
20 gr gelatina granule

pentru glazura:

50gr ciocolata alba
100 ml smantana dulce pentru frisca

pentru decor:

psyhallis
batoan de scortisoara
anason
rozmarin
cocos







Mod de preparare tort cu blat umed si mousse de piersici:

Vom prepara mai intai blatul. Intr-un vas amestecam ingredietele uscate:  faina, zaharul pudra, praful de copt si cacao.


Le amestecam.


Adaugam ingredientele umede: iaurtul, ouale si uleiul.


Amestecam pana la omogenizare.


Adaugam cafeaua fierbinte, putin cate putin si amestecam energic pana este incorporata in totalitate. Cafeaua este fara zahar.


Impartim compozitia in doua.


Turnam jumatate din compozitie in forma de tort cu margini detasabile pe care am tapetat-o cu hartie de copt. (diametru forma 32 cm). Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 15 minute. Nu trebui lasat foarte mult la cuptor, blatul trebuie sa ramana usor umed si nu va necesita insiropare.


Pregatim apoi crema.  Punem piersicile din compot (fara sirop) in vasul blender-ului  si mixam pana obtinem un piure fin. Preparam gelatina conform indicatiilor dupa ambalaj si o adauham in piure-ul de piersici si amestecam.


Mixam smantana pentru frisca pana devine usor ferma si adaugam piure-ul de piersici. Daca va doriti o crema mai dulce cand mixati frisca adaugati si zahar pudra. Noua nu ne plac torturile foarte dulci asa ca nu am pus zahar.


Omogenizam si intindem jumatate din cantitatea de crema peste primul blat. Asezam al doilea blat apoi crema ramasa. Nivelam cu o spatula si dam la rece cateva ore (de preferat peste noapte).


Pregatim glazura. Incalzim smantana pentru frisca pana ajunge apoape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata alba si amestecam pana este dizolvata complet. Gazuram tortul.
Decoram cu batoanele de scortisoara, anason, rozmarin si fructele de psyhallis. La final presaram cocosul ca sa para nins. Il pastram la frigider pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Foarte frumos si potrivit pentru sarbatori, mai ales dupa o masa copioasa. Dar nu inteleg unde e glazura. Eu nu o vad pe tort.
    Cami

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu o vezi pentru ca este presarat cocos peste eea, daca te uiti insa pe lateralele tortului vei observa ca din loc in loc se vad niste urme albe aceea este glazura care s-a scurs pe alocuri :)

      Ștergere
  2. Frumos! Care-i smintina pentru friscă??? Mersi!?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes