ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 iul. 2015

Pilaf cu ciuperci si piept de pui



Sa faci pilaful perfect poatefi uneori o mare  provocare, la inceputurile "carierei" mele de gospodina am esuat de multe ori lamentabil si cel mai grav a fost atunci cand am afumat pilaful si am ars oala, dar atat de bine incat abia dupa trei zile nu a mai mirosit in casa a fum.
 O alta incercare a fost atunci cand  nu am realizat ca orezul este plin de impuritati, am realizat insa atunci cand ne-am asezat la masa si  a inceput sa scrasneasca pilaful intre dinti! Incet, incet am prins experienta si am realizat ca de fapt nu e deloc greu, trebuie doar sa ai orezul potrivit.
Riso Scotti aduce pe piata un produs nou, orezul romanesc pentru pilaf, ideal pentru un pilaf pufos si gustos! Orezul arata impecabil bob cu  bob iar la fiert se comporta minunat, este exact asa cum trebuie sa fie un orez pentru pilaf cu o  textura cremoasa dar ferma, bobul de orez nu se face praf la fiert iar pilaful este bine legat si alb ca laptele.
Daca vreti sa il testati va invit sa va incercati norocul pe pagina de facebook a blogului unde se desfasoara un concurs al carui premiu consta intr-un pachet de produse Riso Scotti, de mare folos in orice gospodarie.
De asemeni va sfatuiesc sa urmariti si pagina de facebook Riso Scotti ca sa fiti la curent cu produsele noi si sa nu ratati concursurile pe care le organizeaza periodic.



Ingrediente:
2 piepti pui (cca 600 gr)
2 morcovi
1 ceapa
1 ardei gras
1 conseva ciuperci
sare de mare
piper macinat





Mod de preparare:

Spalam pieptul de pui si il desfacem de pe os. Punem oasele intr-un vas impreuna cu ceapa curatata si taiata in doua, ardeiul taiat fasii si morcovul curatat si taiat in doua. Completam cu apa. Eu am pus 4 cani apa ( am masurat cu o cana de 250 ml). Adaugam sarea.


 Fierbem oasele si legumele 15-20 minute apoi le scoate din supa formata. Dupa fierbere apa a mai scazut ramanand circa 3 cani. Adaugam orezul. In mod normal proportia este la o cana de orez doua de apa, insa cel mai adesea orezul isi tripleaza volumul asadar eu am avut o cana de orez la trei cani de apa si a foat perfect.


Adaugam morcovul taiat cuburi si ciupercile spalate si scurse bine si fierbem in continuare pana ce orezul va absorbi toata apa. Daca totusi orezul nu este inca bine fiert si a absorbit deja toata apa sa aveti la indemana un vas cu apa fiarta (sau ideal ar fi supa) si mai adaugati putina.


Cand orezul este bine fiert adaugam piperul dupa gust. Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si il facem pe grill. 


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes