ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 iul. 2015

Blini cu crema de branza si somon afumat


De cand Gustos.ro si Breville m-au provocat mi-e gandul numai la clatitem am ajuns sa le visez si noaptea iar cei mici dimineata ma intreaba: "mami azi ce fel de clatite ne faci?"
Ei bine astazi pregatim blini sau blinele un soi de clatite rusesti ce se preteaza chiar si pentru un platou cu aperitive festive si se servesc in mod normal cu smantana si caviar. Smantana aveam, caviar insa n-am prin frigider, asa ca am ales o varianta mai la indemana, crema de branza si somonul,  varianta absolut delicioasa de altfel.


Fiindca am folosit panini maker Breville pentru a prepara blinelele am economisit o multime de timp fiindca aceastea se coc simultan pe ambele parti, nu am folosit ulei, plita fiind antiaderenta si nu am mai murdarit o multime de vase. Asadar mi-a ramas timp sa le savurez in liniste.
Aparatul Breville este multifuncional si il puteti folosi pentru sendvisuri calde, pentru pregatit fripturi, pentru copt legume, pentru omlete, clatite si multe altele! Are un design foarte placut, este usor de folosit si de intetinut. Se regleaza dupa inaltimea preparatului si are un sistem de blocare.


Ingrediente:

120 gr faina
120 ml lapte
2 oua
5 gr drojdie uscata
50gr unt topit 
1/2 lingurita sare
300 gr branza proaspata
50 gr smantana
100 gr somon afumat
marar pt decor





Mod de preparare:

Amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit. Adaugam faina, sarea si drojdia si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Lasam la dospit 30 minute


Adaugam albusurile batute spuma si le incorporam.


Conectam aparatul la sursa de curent si cand beculetul verde s-a aprins formam blinelele cu o lingura. 


Punem capacul si le coacem cateva secunde. Ridicam cand si cand capacul si le verificam.


Pufoase, fragede, delicioase.


Frecam crem de branza cu sare si smantana. O punem intr-un pos si formam gramajoare pe fiecare clatita.  Asezam deasupra bucati de somon afumat si crengute de marar.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Multumesc pentru retete sunt ingenioase si usor de preparat.Felicitari si sarbatori fericite.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes