ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 mai 2015

Risette cu crema de branza si legume si risette cu finetti si banane


De cand am descoperit Risette-le Riso Scotti au devenit nelipsite din camara mea! De multe ori m-au salvat din diverse situatii, cel mai adesea cand mi-au batut la usa musafiri neasteptati si am incropit repede un aperitiv aratos si gustos uimind audienta si smulgand laude neasteptate.
Ba mai mult, pregatesc mereu copiilor o gustare dulce, satioasa de care ei sunt foarte incantati si pe care o savureaza cu pofta maxima! De data asta am ales sa va prezint varianta sarata cu crema de branza si legume si  varianta dulce cu finetti si banane, combinatiile sunt insa nelimitate in functie de imaginatie, gusturi si posibilitati. puteti sa le combinati cu salata de icre, salata de vinete, mousse de somon afumat, pateu de casa , iar in varianta dulce puteti incerca capsuni cu frisca, crema mascarpone si fructe de padure,  mousse de iaurt cu afine si orice va mai trece prin cap.


Ingrediente:

1 pachet Risette Riso Scotti
250 gr branza proaspata 
50 gr unt
1 ardei gras rosu
cateva frunze ceapa verde
cateva felii de castravete
sare de mare
piper alb
2 banane
250 gr finetti
menta pt decor







Mod de preparare:

Pentru risette Riso Scotti cu finetti si banane asezam risette-le pe un platou pe care am presarat in prealabil zahar pudra.  Taiem felii bananele si le asezam pe intreaga suprafata a risettei.
Punem finetti intr-un pos prevazut cu dui stea si spritam in centru si pe fiecare feliuta de banana.
Garnisim cu frunzulite de menta pentru o aroma deosebita si un aspect frumos.
Pentru risette Riso Scotti cu crema de branza si legume frecam branza cu untul moale pana devine cremoasa. Asezonam cu piper alb si sare de mare.  Punem crema de branza intr-un pos si spritam pe intreaga suprafata a risettei.
Tocam marunt ardeiul si ceapa verde si presaram pe fiecare risetta peste crema de branza. Asezam in centrul acesteia cate o felie de castravete si le asezam pe un pat de spanac proaspat.
Gustos, simplu, rapid si aratos!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Va multumesc pentru reteta. Arata pur si simplu delicios. Sper ca saptamana asta sa am timp sa prepar reteta. Va doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un aperitiv super delicios. Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes