ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 mai 2015

Briose cu vanilie si chipsuri de ciocolata



Copiii adora briosele, iar daca mai au si ciocolata deja sunt preferatele lor! Briosele astea sunt preferatele copiilor, le-am facut in zeci de variante, de fiecare insa copiii au facut singuri totul, eu doar le-am bagat la cuptor. E drept pe Stefan (4 ani si 4 luni) l-am mai ajutat cate putin, insa Alexandra (6 ani si 9 luni)  le face singura singurica, eu doar le pregatesc si dozez ingredientele.



Ingrediente

1 pahar ulei
1 pahar zahar
1 pahar iaurt
Cca 2 pahare faina
1 ou
1 plic praf copt
Esenta portocale sau vanilie
100 gr chips-uri de ciocolata







Mod de preparare:

Am masurat ingredientele cu ajutorul unui pahar de 200 ml, folosind de fiecare data acelasi pahar. Punem intr-un vas iaurtul, zaharul, uleiul, oul si esenta si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Cu varful unui cutit despicam pastaia de vanilie si scoatem semintele apoi le adaugam in compozitie.



Adaugam faina si praful de copt si le incorporam in compozitie. In functie de tipul de faina, de marimea oului sau de consistent iaurtului este posibil sa fie nevoie de mai multa sau mai putina faina, asadar adaugati putin cate putin pana obtineti un aluat ca o smantana mai groasa.



Pastram cateva chipsuri de ciocolata deoparte si restul le adaugam in aluat.



Amestecam pana sunt incorporate chipsurile uniform in intreaga compozitie.


Umplem formele de briose cam trei sferturi cu aluat si punem la fiecare deasupra cateva chipsuri de ciocolata.


Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil. Coacem in primele 5 minute la 220 grade apoi lasam inca 15 minute la 180 grade. Eu am folosit si functia de ventilatie. La cuptorul obisnuit, cuptorul trebuie incalzit in prealabil apoi in primele 5- 10 minute se coc la foc iute apoi la mediu pana se rumenesc foarte putin deasupra.


Nu le lasati mai mult in cuptor, trebuie sa fie doar usor rumene, in caz contrar se vor usca si vor devein innecacioase. Briosele se vor pastra intr-o cutie de depozitare cu capac sau acoperite cu folie alimentara sau un prosop curat, daca vor fi lasate in contact cu aerul se vor usca.


Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. Superbe, pufosheniile acestea! Cred ca iaurtul le face atat de diafane :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric, mie cel mai mult imi place ca sementin fragede si pufoase si a dua zi.

      Ștergere
  2. Grozave briose! Ai niste copii tari simpatici si harnici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata supe pufoase :) Multumesc pentru reteta si felicitari celor 2 mici masterchefi ! Baietelul e tare haios cu basca pe cap :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ,imi puteti spune cate bucati v au iesit?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua,imi puteti spune,va rog, unde se gasesc chipsuri de ciocolata si de la ce firma sunt!Multumesc!
    P.S. Asata foarte bine briosele,cred ca nici gustul nu e departe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le-am luat din Lidl, Belbake scrie pe ele,am vazut ca au si la Carrefour ceva de genul

      Ștergere
  6. Foarte misto reteta,multumim frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-au ieșit foarte uleioase😑 am respectat cantitatea de ulei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta ceva, pe undeva, ati facut gresit, refaceti reteta si respectati cu atentie toti pasii, cu siguranta data viitoare va vor iesi perfect. Cred ca am facut mii de briose dupa reteta aceasta, in diverse combinatii, atat eu cat si fiica mea de 13 ani, niciodata nu au iesit uleioase, in plus sunt multi cititori ai blogului care le-au pregatit si le-au iesit exact asa cum trebuie. Mult succes!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes