ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 ian. 2015

Macarons cu portocale si crema ganache de ciocolata alba


De mult imi doream sa fac macarons, insa cum abia de putina vreme am schimbat cuptorul pe gaz cu un cuptor electric mi-am luat inima in dinti si am hotarat sa cer sfaturi. Si de unde puteam cere sfaturi decat de la un expert! A fost incredibil de usor si in acest moment am convingerea ca oricine poate pregati macaronsi.

Daca veti arunca un ochi pe pagina de facebook La Marquise - cofetarie, boutique veti fi purtati in mirificul univers al dulciurilor houte couture si va veti indragosti iremediabil de toate minunatiile cu care Narcisa isi rasfata clientii. Rafinament, calitate, bun gust, sunt doar cateva dintre calitatile ce le recomanda! Daca sunteti din Timisoara sau imprejurimi  merita sa marcati cele mai frumoase evenimente din viata voastra cu cele mai rafinate dulciuri!
Multumesc Narcisa pentru sfaturi, au fost cei mai buni macaronsi si!


https://www.facebook.com/pages/La-Marquise-cofetarie-boutique/364013680397548


Ingrediente: (pentru 20 macaronsi)

110 gr albus ( aproximativ de la 3 oua)
130 gr zahar tos
100 gr faina de migdale
130 gr zahar pudra





Mod de preparare:

In mod normal la prepararea macaronsilor se foloseste faina de migdale alba, obtinuta din migdale fara coaja, faina ce se gaseste ceva mai greu in comert, insa cum eu aveam in casa niste faina de migdale  cu coaja am decis sa o folosesc pe aceea, o gasiti in magazinele de tip Plafar.  Pentru inceput punem faina de migdale si zaharul pudra intr-un bol. Este absolut necesar sa folositi zahar pudra din comert, acesta avand si un adaos de amidon.Eu am folosit zahar pudra cu aroma de vanilie de la Dr Oetker si faina de migdale de la Solaris.




Amestecati zaharul pudra cu faina de migdale si puneti amestecul unui robot de bucatarie de preferat cu putere cat mai mare. Mixati de cateva ori pentru a face amestecul cat mai fin. Daca aveti faina de migdale alba, fina, puteti sari peste aceasta etapa. 


Cernem de doua trei ori amestecul printr-o sita deasa pana nu mai raman impuritati.



Albusurile le separam cu o zi inainte si le lasam la temperatura camerei pana in momentul prepararii. Punem albusurile impreuna cu zaharul tos intr-un vas.




Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana se topeste zaharul si nu se mai simt granulele. Dam deoparte sa se racoreasca.



Punem apoi amestecul de albusuri in vasul robotului. Mixam pana obtinem o bezea ferma.



Adaugam amestecul de zahar si faina de migdale, esenta de portocale si colorantul. Esenta am folosit de la dr Oetker si colorant gel de la Wilton.



Amestecam usor cu ajutorul unei spatule.  Nu amestecati mai mult decat este necesar. Greseala pe care am facut-o eu in acest moment a fost ca am aplanat niste conflicte intre copii si am lasat compozitia cam jumatate de ora in contact cu aerul si s-a ingrosat putin. Asadar formati macaronsii imediat.



Punem compozitia intr-un pos cu un dui cu varf rotund.  Tapetati tava cu hartie de copt si formati macaronsii cu ajutorul posului. Daca le vreti perfect egale desenati in prealabil cercurile pe hartia de copt sau folositi forma de silicon pentru macaronsi.
Lovim tava de masa  de 3-4 ori. Veti observa ca macaronsii se vor mai lati putin. Aceasta operatiune este neaparat necesara!
Lasam doua - trei ore macaronsii sa se se usuce. Cand punem degetul pe suprafata lor nu trebuie sa se mai lipeasca. In camera nu trebuie sa fie umiditate, asadar  nu puneti apa la fiert, nu faceti ciorba, e de prefeat sa va ocupati doar de macaronsi.




Preincalzim cuptorul electric cu ventilatie si doar rezistenta din partea de jos la 140 grade. Tava cu macaronsi o vom pune in alta tava, asadar vom avea doua tavi una sub alta. Dam la cuptor pe treapta de jos timp de 12 minute.



Dupa 12 minute scoatem cea de a doua tava si reducem temperatura la 114 grade. Le mai lasam 10 minute apoi le scoatem.



Veti observa ca dupa primele 10 minute piciorusul incepe sa se formeze. Iata si doua imagini in care puteti vedea piciorusul format si interiorul macaronsului. Daca veti folosi faina alba de migdale veti observa ca suprafata acestora va fi foarte fina.



Umplem macaronsii cu crema ganache si ii lipim doi cate doi. Reteta cremei ganache de ciocolata alba o gasiti aici.



E de preferat sa ii consumati a doua zi.  Sunt deliciosi si se fac atat de usor! Curand voi reveni si cu o noua variante de macaronsi!


Distribuie daca iti place:

12 comentarii :

  1. Felicitari draga Vio, arata formidabil !
    Penultima poza cu cei 6 manarons, la mine , te rog !
    De abia astept cealalta varianta, sa vad ce faci....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. "Lasam doua trei macaronsii sa se se usuce" - ?
    Am citit foarte atent reteta pentru ca imi doresc sa pot face si eu (ma bate la cap fata mea cea mica de cind era insarcinata! :) ) si nu vreau sa ratez nici o etapa.
    Tie ti-au iesit perfect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ore, scuze, m-am grabit si am mancat cuvantul :) Poate dura mai mult sau mai putin, ideea este ca atunci cand pui degetul pe suprafata lor sa nu se lipeasca de deget. Cu siguranta iti vor iesi perfecti. spor la gatit!

      Ștergere
  3. Ador sa fac noi retete de macarons pentruca vreau sa gasesc reteta care sa imi placa si sa fie pe gustul meu! Abia astept sa fac si reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi-au placut foarte mult, sper sa fie si pe placul tau! Si eu sunt curioasa sa incerc si alte combinatii.

      Ștergere
  4. Valeu cat de bine arata! De m-ar ajuta mai mult nemernicul meu de cuptor si nu ar mai arde asa, acum m-as apuca si eu sa fac :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie mi-a fost putin teama , mai ales ca nu sutn inca obisnuita cu noul cuptor, din fericire am reusit, urmatorii sper sa fie perfecti!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes