ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 ian. 2015

Paine pentru sandvisuri


De multe ori am cumparat paine din comert sa fac sandvisuri si niciodata nu am fost multumita, ba era coaja prea crocanta, ba era numai firimituri, ba avea gust acrisor, asa ca painea pentru sandvis preparata in casa a fost salvarea mea. Moale, pufoasa, se taie perfect, nu lasa firimituri, e foarte gustoasa si se face si foarte usor, mai ales daca aveti o masina de paine la indemana.

 
Ingrediente:

500 gr faina
250 ml lapte
50 gr unt + inca 25 gr
7 gr drojdie uscata
1 ou
1lingura miere
1 lingurita sare






Mod de preparare:


Eu am preparat aluatul la masina de paine si am introdus ingredientele in ordinea prevazuta in cartea masinii, mai intai cele lichide apoi cele solide. Daca il faceti manual amestecati faina, sarea si drojdia intr-un vas. Dizolvati mierea in laptele caldut. faceti o gropita in mijlocul fainii si puneti acolo oul batut si laptele. Nu puneti tot laptele odata, puneti jumatate si adaugati apoi putin cate putin. Incepeti sa framantati si apoi adaugati untul topit (cele 50 gr). Framantam pana obtinem un aluat compact care nu se mai lipeste de maini. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Rasturnam aluatul pe suprafata infainata. Framantam pana obtinem o bila de aluat.



Intindem o foaie rotunda si incepem sa rulam strans.




Cand terminam de rulat strangem si presam terminatiile ca sa nu se desfaca la copt.


Punem ruloul astfel obtinut in tava cu terminatia in jos. Lasam 30 minute la dospit si ungem apoi suprafata painii cu cele 25 gr unt topit.


Preincalzim cuptorul si punem in partea de jos o craticioara cu apa clocotita. (multumesc Maria pentru sfat!) Coacem painea  la 180 grade circa 40 minute. Imediat ce o scoatem din cuptor o ungem cu putina apa si o acoperim cu un prospop. Lasam sa se raceasca. Painea se va pastra moale si pufoasa chiar si a doua zi, se taie foarte frumos si e perfecta pentru sandvisuri.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Buna,
    Ce rol are craticioara cu apa? Am inteles bine, se pune pe fundul cuptorului? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am facut este foarte buna,se poate face si cu 300faina neagra si restul alba.cat lapte si unt sa pun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cantitatile de faina si apa se modifica daca se foloseste faina integrala?

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună, o întrebare as avea,as vrea sa o fac la mașină de paine ,îmi puteți spune pentru ce gramaj de paine este reteta,nu știu pe ce program sa o pun? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes