ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 ian. 2015

Eclere cu zmeura si ciocolata alba


Nu-i asa ca va plac eclerele? Eu le ador  si pe langa clasicul ecler cu crema de vanilie si frisca  imi plac foart mult si eclerele cu zmeura si ciocolata alba. E o combinatie foarte reusita, sunt mai racoroase, fructe-le dandu-le o savoare aparte. Va recomand si un fel principal ce se va potrivi perfect cu eclerele, un cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizati si rucola, un preparat simplu, rapid si deosebit de bun!


Ingrediente: (pentru 12 bucati)

pentru coji:

150 ml apa
75 ml ulei
100 gr faina
3 oua

pentru crema de vanilie:

400 ml lapte
100 gr zahar
5 galbenusuri
50 gr amidon
1 pastaie vanilie
250 gr zmeura

pentru crema de frisca:

250 ml smantana lichida pentru frisca
3 linguri zahar vanilat

pentru glazura:

100 gr ciocolata alba
50 ml frisca lichida

pentru decor:

zmeura
coacaze rosii
menta





Mod de preparare:

Fierbem apa impreuna cu uleiul si cand incepe sa clocotesteasca o dam deoparte.  Adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca aluatul obtinut.


Adaugam ouale incorporandu-le, unul cate unul. Cantitatea de oua poate fi variabila in functie de marimea lor, de tipul de faina de aceea e important sa adaugati ouale pe rand. Eu a folosit oua de tara, de aici si galbenul intens.


Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura.


 Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt si cu ajutorul unui sprit cu dui stea formam eclerele.



Preincalzim cuptorul si le coacem la 200 grade in primele 10 minute apoi reducem temperatura la 180 grade pentru inca 20 minute. Nu deschideti absolut deloc usa in timpul coacerii pentru ca se vor lasa. Cand atingeti cojile trebuie sa fie ferme (dar nu tari).




Pregatim crema. Punem la fiert laptele cu zaharul si semintele pastaii de vanilie. Galbenusurile le frecam cu amidonul intr-o alta craticioara. Punem craticioara pe foc si adaugam laptele fierbinte, lingura cu lingura peste galbenusuri, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Adaugam zmeura pasata.


Amestecam pana la omogenizare. Daca folositi zmeura congelata o decongelati in prealabil si scurgeti excesul de lichid. 


Taiem in doua cojile de eclere si le umplem cu crema cu ajutorul spritului.


Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pana devine ferma. Punem deasupra cremei de zmeura un strat de frisca.


Punem desupra jumatatea ramasa apasand usor ca sa se lipeasca de frisca.


Topim ciocolata impreuna cu frisca la bain marie. Glazuram imediat eclerele. Pastram doua linguri de glazura pe care le dam la frigider sa se intareasca putin. Facem cateva modele deasupra cu glazura ramasa. Decoram cu zmeura, coacaze rosii si frunzulite de menta.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Bună, Vio! Ai mare dreptate, eclerele chiar sunt niște delicii extraordinare! Am încercat și eu acasă, deși necesită timp și multă atenție, dar merită!!! Asta pot spune sigur! :) Nu de mult am început un blog tot despre gătit, dacă dorești poți vizita aici:
    https://matiesflorina.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat si au cu siguranta un gust delicios.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  3. absolut geniale, arata extraordinar, nota 10+

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes