ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 sept. 2014

Pachetele de primavara



Cu siguranta va veti intreba de ce se numesc pachetele de primavara? Ei bine, in traditia chineza  "Sarbatoarea Primaverii" e cea mai importanta sarbatoare si marcheaza trecerea in noul an. Dupa cum probabil v-ati dat deja seama aceste pachetele de primavara sunt nelipsite din meniul acestei sarbatori. Mai multe despre Sarbatoarea Primaverii  puteti citi pe blogul Andreei aici si tot pe blogul ei veti gasi o colectie impresionanta de retete chinezesti dar si cele mai savuroase si aratoase dulciuri! Multumesc Andreea!
In mod traditional pachetelele de primavara se fac cu foi de orez, mie insa mi-au placut chiar mult mai mult cele cu foi de placinta, voi le puteti incerca pe ambele. Ingredientele necesare se gasesc in mai toate hypermarketurile, mai ieftine le gasiti la Lidl, in cadrul saptamanii asiatice.


Ingrediente:

1/2 pachet foi de placinta
100 gr taitei de orez
2-3 foi varza chinezeasca
1 morcov
1 ceapa verde
50 gr muguri de bambus
50 gr muguri de  fasole mung
3-4 linguri ulei de susan
2 linguri sos soia
2 linguri sos worchester
1 lingurita ghimbir Kotanyi
piper sichuan

Mod de preparare:


Pnem intr-un wok uleiul de susan si adagam ceapa verde tocata si morcovul ras. Le lasam pe foc doar cat sa se inmoaie usor si sa isi elibereze aromele.


Adagam mugurii de bambus si mugurii de fasole mung.


Taiem fasii varza chinezeasca si o adagam in wok, lasand-o doar un minut pe foc.


Taiteii de orez ii lasam la hidratat in apa fiarta si ii mai gatit 1-2 minute dupa caz. Adagam taiteii in wok si punem sosul de soia, sosul worchester, ghimbirul si piperul sichuan. Lasam pe foc  un minut cat sa se amestece aromele apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.


Taiem foile de placinta in patrate. Ale mele au avut circa 20*20. Punem doua foi na peste alta si le ungem cu apa cu ajutorul unei pensule de patiserie. Nu puneti prea multa apa fiindca foile se vor rupe.


Asezam foile de placinta cu un colt spre noi astfel incat sa avem in fata un romb. Punem intr-un colt o lingura de umplutura.


Rulam strans pana la jumatate.


Cand am ajuns la jumatate aduce colturile peste rulou formand un fel de plic.



Rlam pana la capat. Eventual cand ajungem la capat ungem din nou cu putina apa coltul ca sa se lipeasca bine si sa nu curga umplutura.


Impachetam pana terminam toata umplutura.


Prajim pachetelele de primavara pe ambele parti in uleiul bine incins.


Le scoatem pe servetele absorbante ca sa eliminam excesul de ulei.


Le servim neaparat alaturi de un sos dulce picant (sweet chilli souce)

Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Este o reteta originara din bucatarie vietnameza unde poarta numele de nem ran.

    RăspundețiȘtergere
  2. varza chinezeasca si fasolea mung le putem gasi la supermaket?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, eu le iau de regula din Lidl dar se gasesc in mai toate supermarketurile mari.

      Ștergere
  3. Roxana Dincă13 martie, 2023 22:18

    Arata foarte bine , dacă nu pun taitei are ceva? Îmi plac foarte mult rețetele postate de dumneavoastră și am încercat deja puiul cu ananas și puiul cu legume picant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc din suflet pentru aprecieri, ma bucur sa aud ca v-au placut! Desigur, puteti renunta la taitei.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes