ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 feb. 2021

Fursecuri conuri de brad

In luna decembrie, pe grupul de facebook al blogului, mi-au atras atentia aceste fursecuri in forma de conuri de brad, postate de catre una dintre autoarele blogului bunica.md
Foarte gustoase, se fac foarte usor, sunt de mare efect, si sunt potrivite mai ales in perioada sarbatorilor de iarna.
Va recomand si fursecurile in forma de lamaie, fursecurile ciupercute, nucile cu crema sau piersicile umplute cu crema. Mai multe retete de fursecuri gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente fursecuri conuri de brad

200 g unt
100 g zahar pudra
2 oua
350 g faina
50 g cacao
1 lingurita praf copt

Mod de preparare fursecuri conuri de brad

Punem intr-un bol untul topit si racit, ouale si zaharul pudra si le amestecam pana la omogenizare. Adaugam faina, cacao si praful de copt si framantam pana cand obtinem un aluat compact, usor modelabil, cam ca o plastelina, dar putin mai moale. Acoperim cu folie alimentara si il lasam 15 minute deoparte, sa se odihneasca.

Luam bucati de aluat si le modelam in forma ovala, putin ascutit la unul din capete, astfel incat sa le dam o forma asemanatoare cu cea a conurilor de brad. Eu am obtinut aproximativ 30 bucati.

Cu ajutorul unui cutit vom trasa linii pe diagonala.

Apoi trasam si in sens opus, astfel incat sa semene cat mai bine cu conurile de brad.

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 20 minute.

Cand sunt gata le presaram cu zahar pudra, astfel incat sa para ninse. Eu i-am "nins" putin cam prea mult, nu am fost foarte atenta, si am pudrat fursecurile la orizontala, desi in reteta se preciza ca se pudreaza in pozitie verticala, dar data viitoare cu siguranta asa voi proceda.


Sunt foarte gustosi si fragezi, copiii au fost incantati.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes