ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 dec. 2016

Piersici umplute cu crema


 Cu siguranta va amintiti piersicile umplute cu crema ale copilariei, erau vedete incontestabile la orice petrecere, nelipsite mai ales de la nunti sau botezuri, piersicile erau absolut speciale la acea vreme!
Va  recomand si nucile umplute, fagurii cu crema, paleurile sau cornuletele. Mai multe retete ale copilariei gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)



Ingrediente piersici umplute cu crema:

pentru coji:

4 oua
250 gr zahar
200 ml ulei
esenta portocale
800 gr faina
1 lingurita praf copt

pentru crema:

200 gr unt
150 gr zahar pudra
2 linguri cacao
250 gr gem de caise
esenta rom

pentru decor:

200 ml lapte
150 gr zahar
colorant alimentar galben si portocaliu

Mod de preparare piersici umplute cu crema:




 Mixam ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si zaharul este topit. Adaugam uleiul si esenta de portocale. Adaugam faina si praful de copt si incepem sa framantam. Cantitatea de faina poate fi variabila, asadar nu puneti toata cantitatea de faina o data ci o adaugat progresiv. Cand aluatul nu se mai lipseste de maini si are consistenta de plastelina este gata.


Modelam bilute, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiuintre ele pentru ca vor creste la copt. Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute de aluat. Mare atentie cand modelati bilutele, eu nu am insistat suficient, m-am grabit si unele dintre ele au crapat putin deeasupra la copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru circa 15-20 minute. Trebuie sa fie rumenite doar usor pe fund, daca le coaceti prea mult se vor intari si nu le veti putea scobi pentru ca se vor sfarama.


Imediat ce le scoatem in cuptor, cat sunt calde inca, le scobim pe fund cu ajutorul unui cutitas.


Razatura care ne ramane nu o aruncam, o lasam deoparte pentru ca oo vom folosi la crema.


Pregatim apoi crema.  Frecam untul moale cu zaharul pudra, Adaugam cacao, gemul de caise si esenta de rom. Omogenizam apoi adaugam razatura de fursecuri. Eu am maruntit cu degetele bucatile care au ramas mai mari. Omogenizam compozitia.


Umplem cojile piersicilor si le lipim doua cate doua. Le dam la frigider pentru o ora ca sa se intareasca crema.


Punem cate 100 ml lapte in doua castronele. In unul adaugam colorant alimentar portocaliu iar in celalalt galben. Pe o farfuriuta punem zaharul tos. Trecem piersicile prin colorantul galben pe jumatate, iar cealalta jumatate prin colorantul portocaliu. Le tavalim imediat prin zaharul tos si le asezam pe un platou.



Dam la  frigider pentru cel putin doua trei ore, de preferat peste noapte. Le asezam pe un platou si le decoram cu frunzulite de mandarine.


Distribuie daca iti place:

10 comentarii :

  1. Oh ,ce mare bucurie mi-ai facut cu acesta reteta ce imi aduce aminte de copilarie si de gustul de neuitat al piersicutelor.Te apreciez pentru toate retetele tale si iti multumesc ! Iti doresc multa sanatate si fericire si spor la gatit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru cate piersici este aceasta reteta?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai buna reteta ptr piersici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Câte bile reies din aceasta rețeta și câte grame fiecare va rog?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cât timp se păstrează aceste piersicuțe? Rezistă dacă le facem cu două săptămâni înainte de Crăciun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pastrate in conditii corespunzatoare maxim o saptamana. Piersicile au crema, asadar nu pot fi pastrate doua saptamani. Doar sa faceti cojile inainte, sa le si scobiti, pentru ca reci se scobesc foarte greu si riscati sa le rupeti, si sa le pastrati asa in cutii de carton sau metalice, dar chiar si asa, nu recomand sa pastrati cojile mai mult de 2-3 zile pentru ca se vor intari prea tare.

      Ștergere
  6. E foarte bun as mai mânca

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes