ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 mai 2018

Burrito cu pui si legume



De cand a venit caldura a scazut considerabil si cheful de gatit, si cum trebuie totusi sa si mancam, m-am orientat catre retetele simple si foarte rapide cum este si acest burrito cu pui si legume, un preparat foarte gustos si satios, gata in mai putin de 30 minute!
Burrito este un preprat din bucataria mexicana, avand la baza foile de tortilla, carnea si fasolea, cel mai adesea insosit de diverse sosuri, cele mai populare fiind salsa si guacamole.
Evident, de-alungul timpului ingredientele au fost din ce in ce mai variate, dupa gust si inspiratie, fiind pastrata doar ideea de baza.  Eu am folosit fasole rosie si porumb dulce de la prietenii  de de la Sun Food, pentru un plus de culoare si de gust.
Numele de burrito = magarus provine de la porecla creatorului sau, un bucatar foarte talentat dar cam greu de cap.
Va recomand si fajitas cu pui, enchilada cu pui sau tortillas cu salata de naut si porumb. Mai multe retete mexicane gasitii aici. (click pe cuvintele subliniate pntru retete) 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici






Ingediente burrito cu pui si legume

2 foi tortilla
300 gr piept pui
1 ardei capia
1 ardei gras
3 linguri ulei masline

pentru sosul de avocado:

1 avocado
100 gr iaurt
1 rosie
1ceapa rosie mica
zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare burrito cu pui si legume




Taiem pieptul de pui fasii, asezonam cu sare si il tragem la tigaie, in ulei de masline, la foc iute. La final adaugam ardeii taiati fasii si ii lasam cat sa isi elibereze aroma dar sa ramana crocanti.


Cat se face pieptul de pui noi vom pregati sosul de avocado, astfel incat in momentul in care pieptul este facut sa fie gata si sosul.
Alegem un aocado bine copt, in taiem in doua, indepartam samburele si cu o lingura scoatem miezul. Tocam marunt rosia si ceapa rosie.


Pasam avocado cu o furculita (daca nu est f bine copt il puteti da la blender). Adaugam iaurtul (eu am folosit iaurt grecesc), zeama de lamaie si sare dupa gust si amestecam pana la omogenizare.


Punem pe o foaie de tortilla jumatate din sosul de avocado.


Adaugam pieptul de pui si ardeii.


Apoi punem porumbul si fasolea rosie.


Impaturim si il savurom cu mare pofta!


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes