ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 aug. 2017

Prajitura rasturnata cu caise


Anul asta caisii au rodit cu spor si iata ca, desi sezonul lor e cam la final, ultimul dintre ei inca ne mai incanta cu caise mari si prafumate. Si cum puteam eu sa rezist sa nu pregatesc o prajitura parfumata? O combinatie delicioasa intre savurosul caramel, parfumul caiselor si pandispanul vanilat, prajitura rasturnata cu caise nu doar ca este foarte  usor de facut dar este si foarte gustoasa.
Va recomand si pandispanul cu caise, strudelul cu caise sau negresa cu caise Mai multe retete cu  caise gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetei).
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.


Ingrediente prajitura rasturnata cu caise:

500 gr caise
5 linguri zahar pentru caramel
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri (cu varf) faina
1 lingurita extract vanilie
1 lingurita praf copt




Mod de preparare prajitura rasturnata cu caise:

Alegem caise mari dar nu foarte bine coapte.


Le spalam le desfacem in doua si indepartam samburii.


Intr-o cratita rotunda (diametrul 28, de tuci am folosit eu) caramelizam zaharul, cu atentie sa nu il ardem caci devine amar. Intindem caramelul pe tot fundul vasuluidar si pe pereti. Asezam apoi caise astfel incat sa acopere tot fundul vasului.


Mixam albusurile pana se spumeaza. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbeusurile si extractul de vanilie si amestecam cu o spatula, cu miscari circulare, cu grija sa nu se lase bezeaua. Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana la incorporare. In functie de tipul de absortie al fainii, de cat de mari au fost ouale, e posibil cantitatea de faina sa varieze. La final trebuie sa obtinem consistenta aluatului de chec.
Turnam aluatul peste piersici si nivelam.


Coacem prajitura in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Cand este gata prajitura este desprinsa total de marginile formei, pentru siguranta puteti introduce in mijloc un scobitor sau un bat de frigarui, daca acesta iese curat prajitura este gata, daga iiese murdar de aluat atunci mai trebuie coapta.


Cand prajitura este gata punem deasupra vasului un platou si o rasturnam rapid prin rasturnare. De aici si numle de prajitura rasturnata. o lasam asa, cu vasul peste ea, circa 15 minute, ca sa se scurga tot sosul format de caramel. Datorita caramelului prajitura va fi partial insiropata.


Ridicam vasul si lasam prajitura sa se raceasca complet apoi o putem taia. Merge de minune alaturi de o portie de inghetata de vanilie. 


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes