ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 apr. 2024

Salata cu piept de pui, rucola si avocado

Ca iubesc salatele de orice fel, si in orice combinatie, cred ca v-am tot spus, iar numarul atat de mare de retete de salata de pe blog o dovedeste din plin. De-a lungul timpului cred ca am incercat cele mai neasteptate combinatii, dar preferatele mele raman salatele cu piept de pui, si salatele ce au fructele in combinatie!
Salata cu piept de pui, rucola si avocado pe langa faptul ca este o salata satioasa este si o varianta sanatoasa, o combinatie intre pieptul de pui fraged si suculent, gustul usor amarui si proaspat de rucola, dulceata rosiilor si cremozitatea fructului de avocado!
Va recomand si salata de rucola cu pui, portocale si rodie, salata cu piept de pui si rosii cherry, salata de rucola cu cartofi dulci si branza feta, salata cu rucola, vita si paste cus-cus. Mai multe retete de salata gasiti aici.

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente salata cu piept de pui, rucola si avocado

200 g piept pui 
100 g rucola
2 avocado
4-5 rosii cherry
2-3 linguri ulei de masline
sucul de la o limeta
sare, piper

Mod de preparare salata cu piept de pui, rucola si avocado


Feliem pieptul de pui si il condimentam cu sare si piper. Punem grill-ul la incins, il ungem cu o pelicula fina de ulei, si, cand este bine incins asezam pieptul de pui.  Nu asezati pieptul de pui pe grill inainte ca acesta sa fie bine incins fiindca riscati sa se lipeasca, dar si sa nu mai obtineti crusta aceea frumoasa, si nici nu veti avea la final un piept de pui fraged. In momentul in care carnea vine in contact cu grill-ul incins se formeaza acea crusta care, pe langa aspectul estetic, are si rolul de a pastra sucurile carnii in interior, astfel incat la final sa avem un piept de pui cu crusta aurie, crocanta, dar fraged si suculent in interior.



Frigem pieptul de pui pe ambele parti. Atentie, nu frigeti pieptul de pui in exces, deoarece va deveni uscat si fara gust. Cand este gata il lasam deoparte sa se raceasca.


Taiem rosiile in doua sau in patru, in functie de marimea lor. Daca suntem in plin sezon al rosiile le putem folosi pe cele de gradina, in extra sezon recomand rosiile cherry deoarece sunt mai bine si mai dulci. Avocado in taiem in doua, indepartam samburele si, cu ajutorul unei linguri scoatem cu grija tot miezul apoi il taieem felii. Il stropim cu zeama de lime pentru ca oxideaza foarte usor, de aceea recomand sa il taiem exact in momentul de dinaintea servirii salatei.

Punem intr-un bol frunzele de rucola, avocado si rosiile cherry, adaugam uleiul de masline extravirgin precum si zeama de limeta dupa gust si amestecam. Asezam salata pe un platou sau intr-un bol si asezam deasupra pieptul de pui taiat felii. Desigur, putem sa amestecam pieptul de pui de la inceput cu restul salatei, eu am facut asta doar pentru a da salatei un aspect mai frumos.
Voi face o paranteza aici ca sa explic putin de ce limeta, sau lime, denumirea sub care o gasim in magazine, dar care este practic traducerea in limba engleza.  Conform dictionarului limbii romane, limeta este un fruct citric asemanator cu o lamaie mica, rotunda, cu coaja si miezul verde, foarte parfumat, utilizat mai ales in prepararea cocteilurilor, numita si lamaie verde.  De ce am facut aceasta precizare? Deoarece multe persoane nu inteleg despre ce este vorba si vin cu diverse comentarii nu tocmai ortodoxe ca sa zic asa. Asadar dragilor, limeta are un gust diferit de cel al lamaii cu care suntem noi obisnuiti de mici, dar desigur, e optiunea voastra daca doriti sau nu sa o folositi, puteti inlocui zeama de limeta cu zeama de lamaie daca doriti, nu va opreste nimeni, ideea e ca va avea un gust diferit.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes