ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 apr. 2024

Chec de carne




Checurile aperitiv sunt foarte gustoase, dau intotdeauna bine pe platourile de pe mesele festive, sunt usor de facut, si merg foarte bine chiar si la micul dejun sau la gustarea pentru scoala sau serviciu.
Checul de carne este minunat, si este perfect mai ales pentru masa de Pasti, de ce nu chiar si cu carne de miel!
Am pregatit checul de carne de astazi cu ajutorul masinii de tocat Heinner HMG-Y2000SS, o masina de tocat foarte eficienta, cu o putere de 2000 W si o capacitate de tocare de 3 kg pe minut. Masina de tocat are angrenaj metalic si carcasa din aluminiu, este prevazuta cu cutit din inox, are trei site de dimensiuni diferite, accesoriu pentru impingerea carnii, dar si accesorii pentru prepararea carnatilor si pentru prepararat kibbe. Accesoriile si sitele le gasiti depozitate in capacul din spate al masinii de tocat. De asemenea masina de tocat Heinner este prevazuta si cu doua viteze de tocare dar si un buton pentru functia reverse.
aspectul sau placut si elegant o face potrivita chiar si pentru cele mai sofisticate bucatarii!

Va recomand si  rulada de carne tocata in bacon, checul aperitiv cu ciperci, checul aperitiv cu pui si legume, sau checul aperitiv cu pastrama si ceapa verde.
Mai multe retete de aperitive gasiti aici. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici.


Ingrediente chec de carne

600 g carne tocata
200 g ardei gras 
3-4 fire ceapa verde
3-4 fire usturoi verde
200 g cascaval
5 oua
sare, piper 

 

Mod de preparare chec de carne

Eu am folosit pulpa de porc pe care am taiat-o cubulete pe care le-am asezat in tava masinii de tocat.

Am setat la prima treapta de viteza si am tocat carnea. Daca aveti cantitate mai mare puteti seta si treapta a doua de viteza. Eu la 600 grame de carne nici poza n-as fi avut timp sa o fac la viteza a doua, atat de repede ar fi tocat-o.

Puneem intr-un vas carnea tocata, ardeii taiati cubulete, ceapa tocata marunt si cascavalul ras. Am pus doar 150 g cascaval in compozitie, 50 g le-am pastrat deoparte, ca sa le pun deaupra checului. Ardei am folosit colorati, pentru un aspect mai placut.

Amestecam si adaugam ouale.

Amestecam pana omogenizam conmpozitia, si asezonam dupa gust cu sare si piper. Daca este cazul puteti sa mai adaugati unul-doua oua.

Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. Dimensiunile tavii sunt: 30 cm lungime, 11 cm latime, si 7 cm inaltime.

Punem deasupra cascavalul ramas.  

Coacem checul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40-50 minute. Atentie, nu coaceti checul in exces fiindca va deveni fad si uscat, checul trebuie sa aiba consistenta usor umeda.

Lasam sa se raceasca complet apoi il taiem felii. Noua ne plac checurile aperitiv alaturi de sosul sweet chilli.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes