ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 mar. 2024

Desert la pahar cu mascarpone, lapte condensat si crema de whiskey

Ador deserturile la pahar pentru ca sunt atat de frumoase, de elegante, si totusi se fac atat de usor! De foarte multe ori deserturile la pahar m-au scos din incurcatura, si am salvat aparentele atunci cand am avut musafiri neasteptati. Desertul de astazi este unul indraznet, cu alcool in compozitie, dar desigur daca vor manca si copiii pentru ei renuntati la alcool, sau il inlocuiti cu zeama din compot.
Va recomand si desertul la pahar cu crema de iaurt si ananas, tiramisu cu zmeura la pahardesert la pahar cu frisca si zmeura, sau panna cotta cu ciocolata si jeleu de cafeahttp://www.caietulcuretete.com/2015/05/panna-cotta-cu-ciocolata-si-jeleu-de.html. Mai multe deserturi la pahar gasiti aici

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente desert la pahar cu mascarpone, lapte condensat si crema de whiskey
 
pentru stratul de crema
 
500 g mascarpone
400 ml smantana dulce pt frisca
400 ml lapte condensat

pentru stratul de piscoturi

250 g piscoturi
200 ml crema de whiskey

pentru stratul de ciocolata

100 g ciocolata cu lapte
100 ml smantana dulce pt frisca


Mod de preparare desert la pahar cu mascarpone, lapte condensat si crema de whiskey

Pregatim mai intai crema. Punem intr-un bol mascarponele si smantana dulce pentru frisca pe care am tinut-o la frigider in prealabil.

Mixam pana obtinem o crema fina, cu atentie sa nu insistam prea mult ca sa nu se taie.

Adaugam laptele condensat.

Il incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, pana obtinem o crema fina.

Punem ciocolata si smantana dulce pentru frisca intr-un vas, la foc mic, si lasam pana cand ciocolata este bine topita. O lasam sa se raceasca la temperatura camerei. 



Punem crema de whiskey intr-un vas si insoropam poscoturile, unul cate unul, prin scufundare rapida in lichid.

Pregatim niste pahare rupem piscoturile bucati si asezam cate un strat in fiecare pahar. Eu am folosit doua pahare mari si sase pahare mici, din cele speciale pentru desert. Daca as fi folosit doar pahare pentru desert as fi avut cam 10 pahare.

Peste piscoturi punem un strat de glazura de ciocolata. Eu am folosit pentru asta un pos de unica folosinta, dar puteti folosi si o punga pe care o taiati putin la unul din colturi. Atentie, ciocolata trebuie sa fie complet rece atunci cand o adaugam in pahare.
Punem crema intr-un pos cu dui stea si spritam un strat de crema peste ciocolata.

In paharele mari am mai pus cate un strat de piscoturi, ciocolata si crema.

Rupem piscoturile in jumatate, le glazuram cu ciocolata ramasa la unul din capete si le asezam in pahare. Daca doriti si un contrast, un strop de culoare, puteti adauga frunzulite de menta sau flori comestibile.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes