ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 apr. 2024

Bomboane Oreo

Toti copiii iubesc biscuitii Oreo, dar cu siguranta vor iubi si mai mult boamboanele Oreo. Cu miez savuros din biscuiti si mascarpone, invelite intr-o crusta delicioasa de ciocolata alba, cu siguranta vor deveni imediat preferatele copiilor.
Va recomand si cheescake-ul Oreo, bomboanele Rafaello sau bomboanele Brigadeiro.

   Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente bomboane Oreo
(pentru 25 bomboane)


250 g biscuiti Oreo
100 g unt
150 g mascarpone
150 g ciocolata alba

Mod de preparare bomboane Oreo

Rupem biscuitii in doua, cu tot cu crema, si ii punem in bolul unui robot de bucatarie (sau un minitocator in cazul meu).

Macinam fin biscuitii si ii punem intr-un bol. Pastram o lingura de compozitie deoparte ca sa o folosim la decor.

Adaugam untul topit si amestecam.

Adaugam mascarponele.

Omogenizam si vom observa ca obtinem o compozitie destul de moale. O punem la frigider pentru o ora-doua.

Scoatem compozitia din frigider si, cu mainile unse cu foarte putin ulei modelam imediat bilute ceva mai mici decat marimea unei nuci. trebuie sa lucram repede pentru ca se inmoaie de la caldura mainilor. Punem bilutele pe un platou si le dam la rece. Eu prefer sa le pun si trei-patru minute la congelator inainte de glazurare.

Topim ciocolata alba fie cu ajutorul unui aparat special pentru ciocolata, fie la microunde, fie pe baie de abur. Nu recomand ciocolata de menaj, cea pe care o gasiti vrac. La aceasta reteta eu am folosit ciocolata alba FinCare din Lidl, tableta de 200 g, cea pentru prajituri.  Lasam ciocolata sa se racoreasca usor, atat cat sa ramana fluida, dar sa nu mai fie calda, pentru ca ar putea topi untul din compozitie.  Infigem o furculita sau un betisor in bomboana Oreo.

Introducem cu atentie bomboana in ciocolata, o glazuram pe toata suprafata, apoi o tinem putin deasupra ca sa se scurga excesul de ciocolata.

Asezam bomboanele pe un gratar pe care il vom aseza intr-o tava, astfel incat excesul de ciocolata sa se scurga in tava.

Punem ciocolata alba ramasa intr-un pos, sau intr-o punga pe care o vom taia foarte putin la un capat si trasam linii pe fiecare bomboana in parte.  Eu mi-am cumparat niste posuri de unica folosinta, sunt foarte practice, au fost destul de ieftine si sunt atat de multe incat le am de vreun an si, nici jumatate din ele nu le-am consumat.

Presaram deasupra cateva firimituri din biscuitii pe care i-am pastrat deoparte, astfel incat sa le dam un aspect frumos bomboanelor. Le pastram la frigider pana in momentul servirii.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes