ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 dec. 2023

Jumatati de pui la cuptor

De cativa ani incoace a devenit o traditie la noi in familie ca in ziua de Revelion sa mancam peste, iar pentru noaptea de Revelion sa pregatim un pui la cuptor si o paine calda.
De regula pregatesc puiul cu unt aromat, preferatul copiilor, dar anul acesta am zis sa mai schimbam putin reteta, si voi face jumatati de pui la cuptor.
Va recomand si puiul pe sticla, cu unt aromat, puiul la cuptor, puiul pe doza de bere, puiul umplut cu naut, puiul la rotisor sau puiul in lapte a la Jamie Oliver
Mai multe retete de fripturi festive gasiti aici. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Ingrediente jumatati de pui la cuptor

1-2 pui grill 
250 ml vin alb 
250 ml apa
2-3 crengute rozmarin
1 capatana usturoi
4-5 linguri ulei masline
sare, boia dulce, praf usturoi 

Mod de preparare jumatati de pui la cuptor

Pregatim mai intai puii. Eu am avut 2 pui dar, fiindca nu au incaput in tava, am pus un pui si jumatate. Un pui a avut circa 1,5 kg. Taiem puiul in doua, pe lungime, cu un cutit foarte bine ascutit. Am taiat intai pe mijlocul pieptului, apoi taiem pe spate. Asezam in tava jumatatile de pui.

Din uleiul de masline, boia dulce, praf de usturoi si sare facem o pasta cu care vom masa bine jumatatile de pui pe toate partile.

Asezam in tava rozmarinul si capatana de usturoi taiata in doua. Turnam apa si vinul.


Dam la cuptor, la 180 grade, cu ventilatie, pentru circa o ora, pana cand puiul este rumenit frumos. Timpul de preparare poate diferi in functie de marimea puiului.

Am servit puiul alaturi de cartofi wedges si salata. Reteta pentru cartofii wedges o gasiti aici.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes