ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 dec. 2023

Cuburi de somon la friteuza cu aer cald

Traditia spune ca de Revelion este bine sa avem peste pe masa ca sa trecem printre problemele anului care vine la fel de usor cum inoata pstele prin apa, dar, cum tocmai am terminat curatenia, nu as vrea sa am fum si miros de peste in casa, asa ca am ales sa il pregatesc la friteuza cu aer cald Heinner Masterfry HAF-B12BK2000

Friteuza cu aer cald are capacutate de 12 l, are si functie de cuptor, asadar putem pregati chiar si dulciuri sau pizza cu ajutorul ei, dar este prevazuta si cu rotisor, asa ca putem prepara diverse fripturi sau pui la rotisor rumeni la exterior si fragezi suculenti la interior. 
De asemenea friteuza are si functie de deshidratare 24 h, putand deshidrata cu usurinta fructe si legume. Este prevazuta cu un cos pentru gatire cu aer cald, rafturi pentru gatire cu aer cald, tija pentru rotisor, maner pentru cos, tava pentru scurgerea uleiului si este prevazuta cu usa detasabila pentru curatare mai usora.

Ingrediente cuburi de somon la friteuza cu aer cald

1 bucata somon cca 300 g
3-4 linguri sos soia
1 lingurita seminte susan


Mod de preparare cuburi de somon la friteuza cu aer cald

Mai intai vom indeparta pielita somonului, cu ajutorul unui cutit pe care in introducem pe sub pielita apoi o desprindem cu grija dintr-un capat in celalalt. Va recomand sa folositi un cutit speciat pentru peste, va fi mult mai usor.

Taiem apoi somonul in cuburi potrivite. Nu taiati cuburile foarte mici fiindca vor deveni fade in urma gatirii.

Punem cuburile de somon intr-un bol si turnam peste ele sosul de soia. Fiindca sosul de soia este sarat nu este nevoie sa mai folosim sare. Lasam circa 10 minute.

Presaram susanul peste cuburile de somon.

Pregatim friteuza, asezam in partea de jos tava de scurgere. Asezam cuburile de somon lasand putina distanta intre ele.

Setam la programul pentru peste. In aproximativ 15 minute somonul este gata.

Scoatem cosul friteuzei ajutandu-ne de manerul detasabil, ca sa nu ne accidentam.

Servim cuburile de somon pe un pat de orez prefiert si adaugam putina ceapa verde tocata marunt, pentru un plus de culoare si de gust.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes