ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 mai 2019

Cartofi noi gratinati


Au aparut cartofii noi in piete, si cum ii iubim tare mult, nu puteam sa nu pregatesc ceva bun! Cartofii noi gratinati sunt foarte usor de pregatit si sunt pe gustul tuturor.
Va recomand si cartofii noi la ceaun, cu usturoi, cartofii noi cu smantana si marar sau cartofii noi cu rozmarin, usturoi si parmezan. Mai multe retete cu cartofi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.




Ingrediente cartofi noi gratinati

1 kg cartofi noi
400 gr smantana
200 gr cascaval
1 ou mare
sare dupa gust
ulei pentru prajit




Mod de preparare cartofi noi gratinati

Alegem cartofi mai mici, ca sa ii putem praji intregi, pentru un efect maxim. Spalam bine cartofii cu un burete abraziv si ii prajim in ulei.  Evident, daca nu doriti sa prajiti cartofii ii puteti fierbe, sunt foarte buni si asa, dar noua ne plac mai mult cu ei prajiti.


Cat se prajesc cartofii amestecam smantana cu jumatate din cascavalul ras, oul si sarea.


Cartofii prajiti ii scoatem intr-o sita, dupa care ii punem intr-o tava termorezistenta pe care o ungem in prealabil cu putin ulei sau unt.


Turnam peste cartofi amestecul de smantana astfel incat cartofii sa fie complet acoperiti.



Cascavalul ras ramas il presaram deasupra, avand grija sa acoperim toata suprafata.


Dam la cuptor pentru circa 15 minute, la 180 grade, atat cat sa se rumeneasca usor deasupra.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes