ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 mai 2019

Tarta cu crema de vanilie si fructe tropicale


Cred ca v-am mai spus cat de mult iubesc tartele, mi se par atat de delicate, de elegante si surprinzatoare! Desi cele mai iubite sunt tartele cu ciocolata, trebuie sa va marturisesc ca eu intotdeauan am preferat tartele cu vanilie si fructe. Tarta cu crema de vanilie si fructe tropicale a fost atat de gustoasa incat am fost egoisti si nu am impartit-o cu nimeni, si in doua zile am dat-o gata!
Gustul delicat al cremei de vanilie, culoarea si aroma fructelor tropicale de la prietenii mei Sun Food, prospetimea mentei, toate au contribuit la rezultatul final, o tarta deosebit de gustoasa!
Mai multe retete cu delicioasele conserve Sun Food gasiti aici. Mai multe retete de tarte gasiti aici.





Ingrediente tarta cu crema de vanilie si fructe tropicale

pentru aluat

250 gr faina
100 gr unt
100 gr zahar pudra
6 linguri apa
1 ou
1 pastaie vanilie

pentru crema

500 ml lapte
5 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr amidon
1 pastaie vanilie
200 ml frisca lichida




Mod de preparare tarta cu crema de vanilie si fructe tropicale

Pregatim mai intai crema de vanilie. Modalitatea de preparare a cremei de vanilie, in imagini pas cu pas, o gasiti aici.  Daca doriti o crema cat mai fina o puteti trece prin sita.
Acoperim cu o folie alimentara ca sa nu prinda pojghita si o lasam deoparte ca sa se raceasca, timp in care vom pregati aluatul.


Cand crema de vanilie s-a racit complet vom mixa smantana lichida pana devine ferma, apoi incorporam in crema, cu ajutorul unei spatule.


Vom obtine o crema fina, aerata.


Cat sta la racit crema de vanilie preparam aluatul. Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul. Amestecam pana la incorporare. Adaugam apa, apoi faina putin cate putin. Vom obtine un aluat moale si lipicios. Punem aluatul in folie si dam la frigider, de preferat peste noapte.
Mai multe detalii si imagini pas cu pas din timpul prepararii gasiti aici.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantam pana obtinem un aluat omogen, ce nu se lipeste de maini.  Daca vi se pare prea moale mai adaugati putina faina, dar atentie sa nu puneti prea multa, consistenta trebuie sa fie moale si elastica, aproximativ ca aceea a plastelinei.
Intindem o foaie subtire pe care o asezam in forma de tarta.


Intepam cu o furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.



Coacem in cuptorul preincalzit, circa 8 minute, pana se rumeneste foarte usor pe fund. Daca veti lasa prea mult la cuptor tarta se va intari si va deveni casanta.


Punem crema de vanilie in tarta si nivelam.


Scurgem fructele tropicale de zeama.


Punem fructele pe toata suprafata tartei si decoram cu menta proaspata.


Dam la frigider ce putin doua-trei ore, de preferat peste noapte. Taiem cu atentie tarta.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes