ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 mai 2019

Placinta cu carne tocata si sos de rosii


Nu stii cu ce sa iti surprinzi familia in weekend? Am eu raspunsul, incearca placinta cu carne tocata si sos de rosii si nu o sa regreti! 
Deosebit de frageda, gustoasa si satioasa, servita cu un sos de rosii picant si aromat, preparat cu rosii dulci si bune de la prietenii mei de la Sun Food, aceasta placinta va fi o adevarata incantare pentru papilele gustative.
Mai multe retete cu delicioasele produse Sun Food gasiti aici. Mai multe retete de placinte gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.






Ingrediente placinta cu carne tocata si sos de rosii

800 gr aluat foietaj
1 kg carne tocata
2 linguri ulei masline
1 ceapa
2 catei usturoi
sare, piper, nucsoara

pentru uns

2 galbenusuri
2 linguri apa
1 lingurita susan

pentru sosul de rosii

sare, piper
1 lingurita zahar brun
busuioc




Mod de preparare placinta cu carne tocata si sos de rosii

Punem uleiul de masline intr-o tigaie si adaugam ceapa tocata si usturoiul pisat. Le lasam atat cat sa isi elibereze aromele.




Adaugam continutul conservei de rosii.


Lasam sa fiarba pana va avea consistenta unui sos mai gros. Adaugam carnea tocata. Eu am folosit pulpa de porc pe care am tocat-o. Evident. voi puteti folosi folosi si alt fel de carne.  Amestecam si lasam sa fiarba,  pana cand carnea este bine gatita.
Adaugam sarea, piperul, busuiocul si nucsoara dupa gust.  Lasam deoparte sa se raceasca.


Intindem aluatul foietaj cu ajutorul unui sucitor. Eu l-am impartit in patru si am obtinut astfel patru placinte aproape cat tava aragazului.
 Fiecare dreptunghi de aluat il vom imparti in trei parti , partea din mijloc ramanand intreaga iar laterale le vom cresta in fasii aproximativ egale. Bazele le vom lasa putin mai late.


Pe fasia din mijloc vom pune umplutura de carne apoi tragem peste ea fasia mai lata, de la baza.


Incepem sa acoperim, alternativ, cu fasiile de pe margine, iar la final tragem partea mai lata deasupra.
Asezam placintele in tava.


Ungem cu galbenusul de ou batut cu putina apa si presaram deasupra putin susan.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 20 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie.
Cat sta placinta in cuptor vom pregati sosul. Rasturnam intr-un vas continutul conservei de rosii. Adaugam zaharul, piperul, sarea si busuiocul. Fierbem pana cand sosul incepe sa se ingroase. Daca doriti un sos fin in acest moment veti introduce blenderul vertical. Eu am preferat sa simt bucatile de rosii in sos.


Este foarte buna atat calda cat si rece.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes