ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 mar. 2019

Placinta cu branza sarata


Placinta cu branza sarata este foarte gustoasa si pufoasa, exceptionala pentru o seara intre prieteni, la un pahar de vin sau bere!
Ve recomand si placinta aperitiv cu branza sau placinta moldoveneasca cu branza sarata.Mai multe retete de placinte gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)
 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici




Ingrediente placinta cu branza sarata

Ingrediente:

pentru aluat:

150 ml lapte
150 ml apa minerala
200 ml ulei
1 kg faina
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata

pentru umplutura:

500 gr telemea sarata
3 oua

pentru uns:

2 galbenusuri
2 linguri lapte
o lingurita susan




Mod de preparare placinta cu branza sarata.

Din ingredientele de mai sus framantam un aluat. Atentie, cantitatea de faina poate varia, va recomand sa puneti mai putina pentru inceput apoi adaugati putin cate putin pana aluatul ajunge la consistenta optima si nu se mai lipste de maini. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in 5 bile aproximativ egale.


Luam prima bila de aluat si, pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindem un dreptunghi de aluat, de aceeasi dimensiune cu tava in care urmeaza sa coacem placinta.
Amestecam telemeaua bine sfaramata cu ouale. Aici, in functie de cat de uscata este telemeaua, este posibil sa mai fie nevoie sa mai adaugati oua. Intindem  pe foaia de aluat umplutura de branza (pe care o impartim in sase parti egale) si nivelam, astfel incat marginile aluatului sa ramana libere.


Rulam cat mai strans, formand astfel un rulou, pe care il vom pune in tava.  Procedam astfel si cu restul de aluat si de branza. La final obtinem sase suluri de placinta, pe care le-am pus in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. 


Ungem placinta cu galbenus de ou batut cu lapte si presaram susanul.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru aproximativ o ora, cat sa se rumeneasca frumos deasupra.


Daca aveti rabdare sa se raceasca atunci o taiati rece, daca nu, cat este calda, va recomand sa o rupeti cu mana. Pe langa faptul ca este foarte gustoasa, sa stiti ca se pastreaza  foarte bine pana la cateva zile. La noi au ramas cateva bucati pana a treia zi, si inca era foarte buna si frageda! (precizez ca a fost acoperita cu folie de aluminiu in tot acest timp)



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes