ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 mar. 2019

Orez cu linte si ceapa caramelizata (Mujaddara)



Mujaddara este o reteta traditionala din bucataria araba, fiind foarte populara in general in Orientul Mijlociu si are la baza orezul si lintea  asezonate cu ceapa caramelizata si coriandru sau patrunjel.
Este un fel de mancare foarte satios si potrivit in perioada postului sau pentru cei ce au adoptat un regim de viata vegetarian. Am folosit linte la conserva de la prietenii mei de la Sun Food, usurandu-mi astfel considerabil munca! 
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente orez cu linte si ceapa caramelizata

200 gr orez integral
3 cepe rosii mari
3 linguri ulei masline
1 lingura zahar brun
chimen macinat
sare, piper




Mod de preparare orez cu linte si ceapa caramelizata

Scurgem bine lintea si o punem intr-un bol.


Orezul in punem intr-un vas impreuna cu 800 ml apa si putina sare, si il fierbem pana apa va fi total absorbita. Orezul integral ramane usor crocant, nu va avea aceeasi textura ca orezul obisnuit.


Punem intr-un vas doua linguri de ulei de masline si o ceapa rosie tocata marunt.  Calim pana ceapa devine translucida, adaugam chimenul, sarea si piperul apoi adaugam lintea si orezul. Lasam atat cat sa se intrepatrunda aromele.


Pregatim ceapa caramelizata. Eu am folosit ceapa rosie dar in mod normal se foloseste ceapa galbena.
Punem intr-o craticioara uleiul de masline apoi adaugam ceapa taiata fideluta.


Dupa ce a inceput sa devina usor maronie stingem cu doua-trei linguri de apa si lasam pana scade apa. Adaugam zaharul brun si lasam pana se caramelizeaza. Ceapa va deveni inchisa la culoare si crocanta.



Punem orezul cu lintea intr-un bol, adaugam deasupra ceapa caramelizata si garnisim cu coriandru sau patrunjel proaspat. Servim alaturi de lassi sau ayran, o bautura pe baza de iaurt.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes