ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 apr. 2018

Ficat de porc inabusit la tigaie, cu vin si usturoi


 Ficatul de porc poate fi incredibil de gustos daca este gatit asa cum trebuie, astfel incat sa fie rumen la exterior si moale si suculent la interior.  Am auzit multe persoane spunand ca nu l place ficatul fiindca este uscat si innecacios, asta se intampla insa atunci cand este prajit pur si simplu in ulei pana se intareste.
Reteta de astazi, ficat de porc inabusit la tigaie, cu vin si usturoi, este foarte usor de pregatit, chiar si de cei ce sunt la inceputuri in ale bucatariei. 
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente ficat de porc inabusit la tigaie, cu vin si usturoi

1 kg ficat de porc
5-6 linguri ulei
200 ml vin alb
5-6 catei usturoi
sare dupa gust

Mod de preparare ficat de porc inabusit la tigaie, cu vin si usturoi





Spalam ficatul si il curatam de tendoane daca este cazul.


Il taiem in bucati potrivit de groase si il lasam in apa rece pentru circa 2 minute.


Scoatem ficatul din apa si il rumenim in ulei, la foc iute, 10-15 minute, dupa caz. Focul fiind iute se va forma o crusta si ficatul va ramane moale si suculent la interior si crocant la exterior.


Cand este usor rumen adaugam usturoiul curatat si taiat feliute si il lasam cat sa isi elibereze aroma, apoi adaugam vinul. 


Adaugam sare, acoperim vasul cu un capac si lasam sa se inabuse, pentru circa 30 minute.


Cand a scazut sosul din tava si ficatul este rumenit si bine patruns dam deoparte. Eu l-aam asezonat cu usturoi verde, tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Nu am gătit păna acum ficatul aşa,dar,respecănd principiul crocant în exterior ,moale în interior sunt convinsă că iese foarte bun.Am să fac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Respectați rețeta! Este cel mai bun ficat prăjit în tigaie și am încercat multe rețete. Credeți.ma!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru retete ,ma inspir mereu si tot timpul au iesit extraordinar de multe ori mai pun si un pic de suflet . Ai retete bune ,tine-o tot asa .Azi fiind 1 Martie iti transmit un sincer La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet! LA multi ani, o primavara frumoasa, cu liniste si pace!

      Ștergere
  4. Foarte bun super gustos mulțumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  5. Încercați să puneți și un pic de unt.E o nebunie.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes