ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 dec. 2017

Tort cu trei feluri de ciocolata


Tortul cu trei feluri de ciocolata este un tort decadent, cu muuuulta ciocolata, un tort bun si satios, un tort care, in ciuda aparentelor, nu este deloc greu de pregatit. Eu l-am facut de ziua onomastica a lui Stefan, baietelul meu, si fiindca el si-a dorit un tort cu stelute am ales sa il decorez cu stelute, voi insa puteti alege orice alt decor, il puteti lasa chiar asa, simplu.
M-am grabit sa va aduc reteta pentru ca este cum nu se poate mai potrivit pentru noaptea de Revelion acest tort, va recomand cu drag sa il pregatiti si voi! 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente tort cu trei feluri de ciocolata


pentru blat

3 oua
3 linguri zahar
3 linguri faina
2 linguri cacao

pentru sirop

150 ml apa
150 gr zahar

pentru crema de ciocolata amaruie

240 gr ciocolata amaruie 65% cacao
120 ml smantana dulce pt frisca
120 ml frisca batuta
50 ml cafea espresso

pentru crema de ciocolata cu lapte

240 gr ciocolata cu lapte
120 ml smantana dulce pt frisca
120 ml frisca batuta
1 pastaie tonka
5 gr gelatina

pentru crema de ciocolata alba

240 gr ciocolata alba
120 ml smantana dulce pt frisca
120 ml frisca batuta
1 lingurita extract vanilie
10 gr gelatina

pentru glazura si decor

200 gr ciocolata amaruie
200 ml smantana lichida pt frisca
100 gr ciocolata alba





Mod de preparare tort cu trei feluri de ciocolata

Mai intai vom pregati blatul. Mixam albusurile pana devin ferme apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Adaugam cacao si faina si amestecam cu o spatula, cu grija ca sa nu se lasa. Turnam compozitia in forma de tort cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt. Am folosit o forma cu diametrul 28.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 15 minute.


Asezam blatul pe platoul pe care vom monta tortul. Pregatim siropul astfel: caramelizam zaharul si cand acesta este total topit adaugam apa, cu atentie sa nu ne ranim. Lasam pe foc pana cand caramelul este complet topit. Dam deoparte siropul ca sa se racoreasca. Punem in jurul blatului inelul reglabil pentru tort. Insiropam blatul.


Pregatim prima crema. Punem smantana lichida impreuna cu ciocolata amaruie rupta cubulete, intr-un vas, la foc mic. amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Lasam deoparte sa se racoreasca (dar nu sa se intareasca). Adaugam ciocolata topita si espresso peste frisca batuta.


 Amestecam cu ajutorul unei spatule pana cand se incorporeaza.


Intindem crema peste blat si nivelam cu o spatula.


Pregatim apoi crema de ciocolata cu lapte.   Punem smantana lichida impreuna cu ciocolata cu lpte rupta cubulete, intr-un vas, la foc mic. Amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Lasam deoparte sa se racoreasca (dar nu sa se intareasca) Adaugam ciocolata topita peste frisca batuta, adaugam si pastaia tonka rasa si incorporam. Pregatim gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema.


Turnam crema de ciocolata cu lapte peste crema de ciocolata amaruie. Fiindca aceasta crema este mai lichida o vom da la frigider cat pregatim crema de ciocolata alba. Eu m-am grabit si am bagat-o 5 minute la congelator.


Pregatim crema de ciocolata alba.  Punem smantana lichida impreuna cu ciocolata alba rupta cubulete, intr-un vas, la foc mic si amestecam pana cand ciocolata este complet topita. Foarte mare atentie fiindca ciocolata alba este mai pretentioasa si daca o lasati mai mult decat trebuie puteti compromite crema. Lasam deoparte sa se racoreasca. Adaugam ciocolata topita peste frisca batuta, adaugam si extractul de vanilie si o incorporam cu grija.


Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam. Turnam crema de  ciocolata alba peste crema de ciocolata cu lapte si dam la rece.



Pregatim apoi glazura. Punem smantana lichida impreuna cu ciocolata amaruie rupta cubulete intr-un vas, la foc mic. Amestecam pana cand ciocolata este complet topita si apoi o lasam deoparte ca sa se raceasca, dar nu o lasati foarte mult fiindca se va intari. Pastram deoparte cateva linguri pentru decor. Imediat ce s-a racit vom glazura tortul.  


Topim ciocolata alba. Eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata, daca nu il aveti veti topi ciocolata la bain-marie. Punem ciocolata topita intr-o punga p care o taiem putin la un capat. Facm o bordura pe tort si din loc in loc lasam ciocolata sa se scurga usor pe margini.


Cele cateva linguri pastrate, dupa ce se racesc, le batem cu mixerul pana cand obtinem o crema. Daca este cazul mai adaugati cateva linguri de smantana lichida.  Spritam crema pe tort, din loc in loc, cu ajutorul unui pos.


Eu am pregatit si cateva stelute din ciocolata, ca sa fac placerea copilului, voi puteti renunta la ele, sau le puteti inlocui cu altceva.  Dam tortul la frigider pana in momentul servirii. Ca sa taiem feliile de tort vom folosi un cutit foarte bine ascutit.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Un tort delicios pentru un baietel tare frumos! Bravo, Vio, mamele au intr-adevar super puteri! Seara frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări, arată super! Pentru steluțe aveți formă specială?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes