ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 iul. 2017

Pancakes cu porumb si bacon


Uneori micul dejun poate deveni plictisitor, asa ca, macar din cand in cand, incercam sa depasim limitele si sa incercam preparate noi. Renumitele pancakes, clatitele americanilor, le mai incercasem in varianta dulce, nu incercasem insa o combinatie mai indrazneata, asa ca am trecut la treaba.
Cand am decis sa pregatesc aceste pancakes cu porumb si bacon nu ma asteptam sa aiba atata succes si sa ne placa atat de mult. Evident si faptul ca am folosit deliciosul porumb Sun Food a contribuit in mare masura la reusita preparatului! 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.



Ingrediente pancakes cu porumb si bacon: (pentru 10 pancakes mici)
100 gr bacon
3 fire ceapa verde
2 oua
400 ml lapte
300 gr faina
1 lingurita praf copt
1 lingurita bicarbonat

Mod de preparare pancakes cu  porumb si bacon:





Taiem bacon-ul cubulete si il rumenim pana devine crocant. Nu am folosit ulei, isi va lasa suficienta grasime cat sa poata fi prajit.


Adaugam porumbul dulce si il lasam cat sa se intrepatrunda aromele.


Dam tigaia deoparte si adaugam ceapa tocata marunt. 



Batem oul cu laptele, adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul si mixam pana obtinem un aluat ca o smantana care curge de pe lingura. Adaugam porumbul cu bacon si ceapa verde si amestecam.


Incingem tigaia. Eu am folosit o tigaie cu interior ceramic pe care nu am uns-o cu nimic. Cu un polonic mai mic, sau cu o lingura, turnam compozitia in tigaie



Cand observati ca apar bule de aer e momentul sa intoarceti pe partea cealalta. Eum-am ajutat de o spatula.


Desi ar parea o combinatie cel putin ciudata, eu am savurat clatitele cu sirop de artar, au fost senzational de gustoase! Va previn insa ca e doar chestie de gusturi, sotului combinatia cu siropul de artar nu i-a fost pe plac, el le-a preferat simple.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes