ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 iun. 2016

Dulceata de cirese cu rom



In general imi plac toate fructele, insa, daca ar trebui sa ma gandesc la un fruct preferat, cu siguranta intotdeauna ma voi gandi la cirese! De ce ciresele? Pentru ca pentru mine cirese inseamna copilarie, cirese inseamna vara, cirese inseamna vacanta, pentru ca ciresele sunt  pentru mine mai mult decat un fruct, sunt un simbol, o revelatie!
Desi cu greu ma incumet sa pregatesc deserturi cu cirese pentru ca efectiv mi-e mila sa le inchid intr-un desert, intotdeauna le vreau proaspete, totusi, niciodata atunci cand e perioada lor nu ratez dulceata de cirese cu rom, o delicatesa pe care o voi savura cu pofta la iarna cu gandul la vara ce a trecut si la cea ce va urma!
Cu toate ca in general dulceturile imi ies minunate, cea mai mare nemultumire in cazul dulcetii de cirese este faptul ca nu pot imortaliza in borcanul cu dulceata culoarea aceea frumoasa, unica a cireselor. In plus cand ai o gramada de treburi pe cap, cu greu reusesti sa stai ore intregi langa oala cu dulceata sa nu care cumva sa se lipeasca.
Gelfix cu indulcitor din stevia  de la Dr. Oetker a reprezentat solutia pentru problemele mele si astfel am putut pregati o dulceata de cirese cu rom rapida, cu o culoare senzationala si cu un gust fabulos! In plus acum pot folosi cu mult mai putin zahar astfel ca de la 1 kg cat foloseam pentru reteta  de dulceata de capsuni acum voi folosi doar 350 gr.




Ingrediente:

1 kg cirese
350 gr zahar
25 ml esenta rom








Mod de preparare:

Rupem coditele cireselor si le spalam bine.
Scoatem samburii cireselor, la cantarim sa fie 1 kg si le rasturnam intr-o cratita. E de preferat sa folositi un aparat pentru scos samburii, e mai practic si mai eficient, in plus nu mai faceti nici multa mizerie.




Amestecam ciresele cu zaharul si plicul de gelfix, punem vasul pe aragaz la foc mic si il lasam pana da intr-un clocot.



Adunam spuma care se formeaza.




Adaugam esenta de rom si fierbem pana cand da din nou in clocot.
De ce am ales sa folosesc romul in dulceata? Pentru ca ador combinatia dintre cirese si rom si pentru ca dulceata preparata astfel se preteaza foarte bine la torturi si prajituri!






Cat fierbe dulceata noi pregatim borcanele pe care le vom spala foarte bine apoi le introducem pentru 1-2 minute in cuptorul incalzit la 200 grade. Borcanele trebuie sa fie foarte curate si perfect uscate. 
Turnam dulceata fierbinte in borcane, infiletam strans capacele si intoarcem borcanele cu fundul in sus. Aceasta operatiune are rolul de a impiedeca aerul sa patrunda in borcane si astfel dulceata va rezista mai mult. 
Depozitam borcanele in camara la loc intunecos si racoros si la iarna ne vom bucura de dulceata cireselor!




Dr Oetker lanseaza si o campanie pentru cei care stiu retete speciale de dulceata. Inscrieti-va reteta pe http://provocarealuihoria.droetker.ro/ si pe langa faptul ca puteti castiga tot felul de premii utile, aveti ocazia ca reteta voastra sa fie realizata si prezentata lumii intregi de catre Horia Virlan!



Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes