ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 iun. 2016

Dulceata de caise cu rozmarin



Vara incepe usor, usor sa ne rasfate cu multe fructe prafumate iar caisele isi asteapta si ele cuminti randul.
Parfumate, carnoase, zemoase, caisele aduc odata cu parfumul lor bucuria vacantei de vara.
Si cum vrem sa ne bucuram de parfumul lor cat mai multa vreme le vom inchide in borcane, vom face o vraja ca sa le pastram vii pafumul si culoarea si le asezam frumos pe rafturi in camara, urmand ca mai apoi sa ne indulceasca serile lungi de iarna!
Dulceata de caise cu rozmarin este o dulceata deosebita, cu o aroma aparte si pe langa rolul ei de desert poate fi intrebuintata si pentru a prepara un sos deosebit ce il vom servi alaturi de o friptura rafinata.
Pentru a prepara dulceata de caise cu rozmarin am folosit Gelfix Extra de la Dr. Oetker si culoarea s-a pastrat mai vie si mai frumoasa, iar timpul de preparare s-a redus simtitor.





Ingrediente:

1 kg caise
500 gr zahar
1 plic Gelfix Extra
2 crengute rozmarin





Mod de preparare:





Spalam bine caisele, le desfacem in doua si scoatem samburii.
Taiem caisele cubulete mici. Punem casele intr-un vas impreuna cu plicul de Gelfix amestecat in prealabil cu 2 linguri de zahar. Se amesteca in continuu pana la fierbere.



Se adauga restul de zahar si lasam pana cand compozitia ajunge din nou la fierbere. 

 
In acest moment, se adauga crengutele de rozmarin si se mai tine pe foc 3-5 minute, amestecand in continuu.
Nu puneti foarte mult rozmarin pentru ca riscati ca dulceata sa capete o tenta amara, neplacuta. 


Indepartam crengutele de rozmarin si punem dulceata fierbinte in borcane ce au fost in prealabil spalate si bine uscate in cuptor.
La interval de 5-10 minute intoarcem borcanele cu fundul in sus pentru a asigura o distributie uniforma a fructelor.
Depozitam borcanele in camara la loc racoros si intunecos.



Dr Oetker lanseaza si o campanie pentru cei care stiu retete speciale de dulceata. Inscrieti-va reteta pe http://provocarealuihoria.droetker.ro/ si pe langa faptul ca puteti castiga tot felul de premii utile, aveti ocazia ca reteta voastra sa fie realizata si prezentata lumii intregi de catre Horia Virlan!




Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes